NavMenu

Pruga Gilje-Paraćin biće završena do aprila 2014.

Izvor: Tanjug Sreda, 17.07.2013. 14:33
Komentari
Podeli

Pruga Gilje-Ćuprija-Paraćin u dužini od 10,5 km, na železničkom Koridoru 10, trebalo bi da bude izgrađena do početka aprila 2014. godine, a izvođač radova, italijanski konzorcijum "Italiana construzioni - consorzi Armatori Ferroviari Italy", odlučan je da završi taj posao, uprkos teškoćama.

Problem trenutno predstavljaju jake podzemne vode, ali i loše vremenske prilike, izjavio je Tanjugu odgovorni izvođač radova Željko Marković.

- Nismo imali više od pet dana u kontinuitetu, a da nije padala kiša - dodao je Marković, napominjući da je problem i to što još nije u celosti završena eksproprijacija zemljišta i stambenih objekata.

Reč je o deonici za brzine vozova od 160 km, koja će koštati 16,2 mil EUR, a radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke.

- Na poslu je angažovano dnevno od 150 do 200 ljudi, kao i srpske firme i domaći materijal, stručnjaci "Telekoma", "Elektrodistribicije", geolozi Zavoda za zaštitu spomenika kulture, demineri... - napomenuo je Marković i pohvalio "Vodoprivredno preduzeće" iz Ćuprije i "Ingrap" iz Jagodine.

- Italijanski konzorcijum najozbiljnije je shvatio posao na izgradnji nove deonice dvokolosečne pruge na Koridoru 10 od stajališta Gilje preko Ćuprije do Paraćina i odlučni su da završe ovaj posao po cenu da nemaju nikakvu dobiti -rekao je Marković.

Betonski pragovi za prugu i skretnice radiće naše firme, dodao je on i izrazio očekivanje da će uskoro biti rešeno i pitanje nastavka radova na železničkom mostu preko Velike Morave, koji je počeo da gradi, pa napustio austrijsko - slovenački konzorcijum "Alpine - Meteorit".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.