NavMenu

Zajednički letovi kompanija "Jat Airways" i "Air Berlin" od 1. avgusta

Izvor: Beta Sreda, 17.07.2013. 11:22
Komentari
Podeli

Srpska avikompanija "Jat Airways" saopštila je danas da je sklopila ugovor o zajedničkim letovima sa nemačkim "Air Berlin", u kojem vlasnički udeo ima "Etihad".

Kako se navodi u saopštenju, taj kodšer (code share) ugovor primenjivaće se za letove od 1. avgusta.

"Air Berlin" će u ponudi imati letove "Jat Airways" između Beograda i Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta.

Putnici "Jat Airways"-a imaće na raspolaganju veze iz Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta za brojne domaće letove "Air Berlina" u Nemačkoj, dok će iz baze u Berlinu saobraćati zajednički letovi do odredišta u severnoj Evropi, kao što su Kopenhagen, Oslo ili Stokholm.

- Kodšer ugovor sa "Jat Airways"-om uklapa se u strategiju "Air Berlina" usmerenu prema jačanju mreže - rekao je generalni direktor "Air Berlin"-a Volfgang Prok-Šauer i dodao da će kroz saradnju s "Jatom" proširiti prisustvo na rastućem tržištu jugositočne Evrope.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Jat Airways"-a Velibor Vukašinović kazao je da će se kroz ugovor o zajedničkom korišćenju linija "Air Berlin" prvi put predstaviti tržištu Srbije.

- Ta saradnja posebno je značajna za Srbiju jer je tržište Nemačke jedno od naših najvažnijih tržišta, zbog brojne srpske dijaspore koja tamo živi - istakao je Vukašinović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.