Izvor: Beta | Sreda, 17.07.2013.| 11:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zajednički letovi kompanija "Jat Airways" i "Air Berlin" od 1. avgusta

(Foto: b)
Srpska avikompanija "Jat Airways" saopštila je danas da je sklopila ugovor o zajedničkim letovima sa nemačkim "Air Berlin", u kojem vlasnički udeo ima "Etihad".

Kako se navodi u saopštenju, taj kodšer (code share) ugovor primenjivaće se za letove od 1. avgusta.

"Air Berlin" će u ponudi imati letove "Jat Airways" između Beograda i Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta.

Putnici "Jat Airways"-a imaće na raspolaganju veze iz Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta za brojne domaće letove "Air Berlina" u Nemačkoj, dok će iz baze u Berlinu saobraćati zajednički letovi do odredišta u severnoj Evropi, kao što su Kopenhagen, Oslo ili Stokholm.

- Kodšer ugovor sa "Jat Airways"-om uklapa se u strategiju "Air Berlina" usmerenu prema jačanju mreže - rekao je generalni direktor "Air Berlin"-a Volfgang Prok-Šauer i dodao da će kroz saradnju s "Jatom" proširiti prisustvo na rastućem tržištu jugositočne Evrope.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Jat Airways"-a Velibor Vukašinović kazao je da će se kroz ugovor o zajedničkom korišćenju linija "Air Berlin" prvi put predstaviti tržištu Srbije.

- Ta saradnja posebno je značajna za Srbiju jer je tržište Nemačke jedno od naših najvažnijih tržišta, zbog brojne srpske dijaspore koja tamo živi - istakao je Vukašinović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.