NavMenu

"Bassilichi" dolazi u Srbiju - Italijanska kompanija kupila "Asoft4Solution"

Izvor: eKapija Sreda, 17.07.2013. 15:48
Komentari
Podeli

Italijanska "Bassilichi", koja se bavi elektronskim sistemima plaćanja, širi se na Balkan. Bilo da je reč o plaćanju ulaznica za muzeje ili kupovini u supermarketima, sve više ljudi ne želi da koristi gotovinu, i upravo je tu našlo primenu znanje ove kompanije, ukazuje bečki ekonomski dnevnik "Virtšaftsblat".

Nedavno je ova grupacija otkupila 80% udela u srpskoj firmi "Asoft4Solution", koja je specijalizovana za oblast postavljanja i održavanja POS terminala. To srpsko preduzeće, sa obrtom od 2 mil EUR i sedištem u Beogradu, biće preimenovano u "Bassilichi Central Eastern Europe". Ova firma, koja je osnovana pre pet godina, prisutna je i u Bosni i Hercegovini, Albaniji i Crnoj Gori, i raspolaže mrežom od 11.000 POS terminala.

- Ovo je važna akvizicija kojom možemo konsolidovati naše prisustvo u inostranstvu i koristiti nove mogućnosti rasta u oblasti elektronskih sistema plaćanja. Preko "Bassilichi CEE" stavićemo našu tehnologiju u službu preduzeća koje je prisutno na celom Balkanu - rekao je predsednik italijanske grupacije, Marko Basilići.

Novim planom kompanije predviđeno je da se do 2017. pojača prisustvo na svetskom tržištu, a grupacija želi da se širi i na severnoafrički prostor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.