NavMenu

Na Sajmu nekretnina u Minhenu veliki interes za ulaganje u Srbiji

Izvor: Tanjug Četvrtak, 26.10.2006. 15:19
Komentari
Podeli

Direktorka Agencije za strane investicije i promociju izvoza (SIEPA) Jasna Matić ocenila je da je na Sajmu nekretnina u Minhenu vladalo veliko interesovanje za investiranje u nekretnine u Srbiji i navela da je ostvaren veliki broj konatakata sa potencijalnim investitorima.

Prvi put Srbija ima nacionalni štand u organizaciji SIEPA na Sajmu nekretnina "Real Expo" u Minhenu, koji je veoma reprezentativan, istakla je Matićeva i dodala da je u protekla tri dana ostvaren veliki broj kontakata, sa institucionalnim investitorima, konsultantskim firmama i privatnim investitorima.

Najveće interesovanje vladalo je za investiranje u nekretnine u Beogradu. Ona je rekla da je bilo desetak kontakata sa investitorima iz SAD koji žele da investiraju u nekretnine u Srbiji i ocenila da su interesenti veoma obavešteni o poslovnoj klimi u Srbiji.

Direktorka SIEPA je navela da na sajmu "Real Expo" izlažu sve velike investicione firme, od velikih konsultantskih firmi kao što je "Prajs Voters Haus Kupers", do firmi koje se bave izgradnjom, kao što su ABB i "TriGranit".

U protekla tri dana ostvareno je nekoliko stotina poslovnih kontakata, ne računajući posetioce koji su uzimali promocioni materijal, navela je Matićeva i dodala da je SIEPA održala i tribinu, na kojoj su se čuli polemični tonovi o mogućnostima investiranja u Srbiju.

Ipak, na toj tribini je bilo daleko više investitora koji su naglašavali da je "Srbija odlično mesto za investiranje" i da je "sad pravi trenutak za investicije", prenela je ona.

Na sajmu "Real Expo" u Minhenu, koji je trajao od 23. do 25. oktobra, na zajedničkom štandu u organizaciji SIEPA izlagali su opstine Vranje i Kragujevac, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište Beograda, "MPC Properties", "Atrium consulting", "Verano Invest" i advokatska kancelarija "Janković, Popović i Mitić".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.