Izvor: eKapija | Petak, 12.07.2013.| 16:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Priplodna jagnjad za poljoprivrednike iz Čajetine

(Foto: ekoagrar.org)

U sredu 10. jula 2013. godine na stočnoj pijaci u Krivoj Reci izvršena je podela treće ture priplodne muške jagnjadi rase il de france poljoprivrednicima sa teritorije opštine Čajetina koji su se prijavili na konkurs privrednog društva za poljoprivredni razvoj "Zlatiborski eko agrar" koji je bio raspisan u aprilu 2012. godine. Do kraja godine se očekuje i podela ostatka priplodnih grla.

Privredno društvo za poljoprivredni razvoj "Zlatiborski eko agrar" je u fazi priprema za formiranje osnovne odgajivačke organizacije kao logičnog sleda aktivnosti nakon podele priplodnog materijala kako bi došlo do formiranja matičnih zapata na teritoriji Zlatibora i uvođenja u matičnu evidenciju istih.

Ovo je samo jedna u nizu akcija privrednog društva za poljoprivredni razvoj "Zlatiborski eko agrar". Tokom cele godine poljoprivrednici se mogu prijaviti i za regresiranja polisa za osiguranje poljoprivrednih useva i životinja, kao i za regresiranje računa za nabavku krava, junica, ovaca i koza uvedenih u matičnu evidenciju, osemenjivanje krava, nabavku sertifikovanih sadnica voća, nabavku sistema za navodnjavanje, poljoprivredne mehanizacije i nabavku opreme za plastenike i zaštitnih mreža u voćarstvu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.