NavMenu

Devet turskih filmova na Festivalu na Paliću

Izvor: eKapija Petak, 12.07.2013. 13:10
Komentari
Podeli

(Foto: palicfilmfestival.com)

Na 20. Festivalu evropskog filma Palić biće prikazano 9 turskih filmova. Jubilarni festival održaće se od 13. do 19. jula 2013. na više lokacija u Subotici i na Paliću.

Svake godine na Festivalu se predstavljaju neke od najvažnijih i najinteresantnijih filmskih produkcija u Evropi. Ova godina je rezervisana za turski film koji svojom svežinom i kvalitetom pruža uživanje publici širom sveta. Svakodnevno imamo priliku da gledamo ostvarenja turske kinematografije, a sada ćemo se upoznati i sa vrhunskim delima filmske industrije, koja je jedna od moćnijih i bogatijih u Evropi.

Od 14. do 19. jula publika će imati mogućnost da vidi turske filmove: "Žin"("Jin"), "Podzemlje" ("Inside"), "Klub gubitnka" ("Losers’ Club"), "Buđ" ("Mold"), "Hladnoća" ("Cold"), "Naša duboka tuga" ("Our Grand Despair"), "Vi osvetljavate noć" ("Thou Gild’st the Even"), "Araf" ("Araf") i "Tragična priča Dželala Tana i njegove porodice" ("The extremely Tragic Story of Celal Tan and His Family"). Ovi filmovi po izboru turskog filmskog reditelja, pisca i producenta Ahmeta Bojadžioglua daju pravi uvid u najnovija i veoma bogata turska ostvarenja.

Jedan od članova žirija i gošća Festivala biće i turska glumica Nurgul Ješilčaj koja je domaćoj publici poznata po ulozi Jasemin u turskoj seriji "Ljubav i kazna". Glumila je u filmovima "Na ivici raja" ("The Edge of Heaven") i "Bajka o Istanbulu" ("Istanbul Tales") koji je prikazan na Festivalu turskog filma prošle godine u Beogradu.

Festival evropskog filma Palić podržali su Ministarstvo za kulturu i turizam Republike Turske, Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu i "Ankara Cinema Association".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.