NavMenu

Beogradski sajam najavljuje bogatu jesenju sezonu

Izvor: eKapija Utorak, 09.07.2013. 09:35
Komentari
Podeli

Zatvarajući kapije Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme, poslednjeg pred sezonski letnji predah, Beogradski sajam već najavljuje i bogatu sajamsku jesen.

Prvi jesenji sajam u organizaciji Beogradskog sajma je Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja (iSEC), koji se, pod već tradicionalnim pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, održava od 25. do 29. septembra.

Svega nekoliko dana kasnije, od 9. do 12. oktobra, pod kupolama Beogradskog sajma će istovremeno biti organizovano pet raznorodnih sajamskih manifestacija. U halama I i Ia predstaviće se Međunarodni sajam energetike i Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa ("EcoFAIR"). Sajamsku halu IV zauzeće "Grafima", Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije, i "Biro expo" - Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme. Za to vreme će u hali III Beogradskog sajma, i jedan dan kraće, zainteresovane posetioce zaokupiti Međunarodni sajam medicine - "MediDent".

Sve je to uvertira za, po pravilu, najveći sajamski događaj godine u Srbiji i jedan od svetskih događaja - Međunarodni beogradski sajam knjiga - koji će biti održan od 20. do 27. oktobra, a počasni gost će biti Poljska. Dok traje Sajam knjiga, u hali II će trajati i dve više nego komplementarne sajamske manifestacije - Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu ("Učila") i Sajam obrazovanja ("Zvonce").

Novembar će takođe obeležiti nekoliko izvanrednih sajmova. Prvi je svakako Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI), sa Međunarodnom izložbom mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju. Ovaj reprezentativni sajam biće održan od 11. do 17. novembra. Za kraj novembra Beogradski sajam je predvideo "Etno hran" Sajam etno hrane i pića, od 26. do 29. novembra, i "Biznis baza", Međunarodni sajam preduzetništva za mala i srednja preduzeća, od 27 do 29. novembra.

U mesecu u kojem počinje zima, Beogradski sajam (od 5. do 8. decembra) organizuje "Expo-zim", na kojem će posetioci moći da se obaveste o zimskom turizmu i rekreaciji, da razmene polovnu i kupe novu zimsku opremu i slično, a sve to kao uvod u tradicionalni Novogodišnji vašar, koji će od 14. do 29. decembra ponuditi već dobro poznate sadržaje, kakvi priliče kraju godine i novogodišnjem ugođaju.

Tako će od 11. do 14. septembra kompanija "A&L Expo", u saradnji sa Beogradskim sajmom, organizovati čak četiri specijalizovana sajma, za koja se već može reći da su tradicionalni: "Packtech Expo Balkan" (mašine i oprema za pakovanje, ambalaža), "Conbank Expo Balkan" (mašine, oprema, sirovine, aditivi i začini za pekare, konditore i ugostiteljstvo), "HYGexpo" (oprema i materijali za higijenu u industriji) i "Fruveg Expo Balkan" (međunarodni specijalizovani sajam tehnologije za preradu i skladištenje voća i povrća).

Od 26. do 29. septembra kompanija "Duke & Peterson" u halama I i IV organizuje Sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata (CE&HA) i "World of light - International Lighting Fair Serbia" (sajam posvećen svim vrstama javnog, unutrašnjeg i dekorativnog osvetljenja).

Slede već uobičajeni polugodišnji sajamski događaji poput "Dodira Pariza", međunarodnog kongresa i sajma kozmetike, solarijuma, weelness i spa opreme i nege kose ("Eco Design Studio Group" od 12 do 13. oktobra), Dečjeg sajma ("SNAR Group" i "SKY Vision", od 1. do 3. novembra) ili "Cacib"-a (Međunarodne izložbe pasa svih rasa), 3. novembra, u organizaciji Kinološkog saveza Srbije.

Uporedo sa sajmom "Biznis baza" u organizaciji Beogradskog sajma, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave od 27. do 29. novembra organizuje Sajam lokalnih samouprava (predstavljanje aktivnosti, resursa i potencijala opština, gradova i regiona Srbije i jugoistočne Evrope).

Prvog decembra održaće se takođe tradicionalni "Božićni bazar", prodajni sajam robe široke potrošnje, čiji kompletan prihod, i od prodaje izloženih artikala i od ulaznica, ide u humanitarne svrhe. Organizator je IWC (International Women"s Club), Međunarodni ženski klub iz Beograda. Za 4. decembar, dan pre početka "Expo-zima", predviđeno je održavanje Međunarodnog sajma "Ekonomija sporta", koji organizuje "Danas Conference Center", a cilj je da se na jednom mestu okupe korporacije koje su već realizovale velike infrastrukturne sportske projekte u SAD, Velikoj Britaniji, Izraelu, Francuskoj, Portugalu, Rumuniji...

Konačno, moguće su i ad hoc sajamske manifestacije, ili realizacija nekih čije je održavanje odloženo, kao što je to slučaj sa Sajmom erotike - "Hot Fair", koji je bio planiran za početak juna, ali je iz objektivnih razloga odložen za, najverovatnije, decembar. Kriza je svugde i u svemu, pa čak i u erotici, navodi se u saopštenju.

Tagovi:
Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme
Međunarodni sajam bezbednosti objekata infrastrukture lica i poslovanja
iSEC
Međunarodni sajam energetike
Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa
EcoFAIR
Grafima
Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije
Bir expo
Međunarodni sajam informatičko birotehničke opreme
Međunarodni sajam medicine
MediDent
Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu
Učila
Sajam obrazovanja
Zvonce
Međunarodni sajam nameštaja opreme i unutrašnje dekoracije
UFI
Međunarodna izložba mašina alata i repromaterijala za drvnu industriju
Etno hrana
Sajam etno hrane i pića
Biznis baza
Međunarodni sajam preduzetništva za mala i srednja preduzeća
Expo zim
zimski turizam
Novogodišnji vašar
A&L Expo
Packtech Expo Balkan
mašine za pakovanje
oprema za pakovanje
Conbank Expo Balkanm
mašine za pekare
oprema za pekare
aditivi
začini za pekare
HYGexpo
higijena u industriji
Fruveg Expo Balkan
sajam tehnologije za preradu i skladištenje voća i povrća
Duke & Peterson
Sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata
CE&HA
World of light International Lighting Fair Serbia
sajam javne rasveta
unutrašnje osvetljenje
dekorativno osvetljenje
Dodir Pariza
Eco Design Studio Group
Dečji sajam
Cacib
Međunarodna izložba pasa
Kinološki savez Srbije
Sajam lokalnih samouprava
Božićni bazar
IWC
International Women s Club
Međunarodni ženski klub Beograd
Ekonomija sporta
Danas Conference Center
Sajam erotike
Hot Fair
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.