NavMenu

Obveznice završavaju kapitalni objekat - Pokrajina se zadužuje 18 mil EUR za "Kamenicu 2"

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2013. 09:08
Komentari
Podeli

Zoran Radoman, član Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za finansije, izjavio je u sredu (3. jul 2013. godine) da je do sada u objekat "Kamenica 2" uloženo blizu 1,2 milijarade dinara, dok je procenjena vrednost opreme 18,3 mil EUR.

- Zbog toga je predložena Pokrajinska skupštinska odluka o pokretanju i načinu sprovođenja postupka zaduživanjem emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti. Ovom odlukom predviđa se zaduživanje u navedenom iznosu od 18,3 mil EUR ili približno 2,1 milijardu dinara, predviđa se zaduživanje emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti u nematerijalnom obimu.

Predviđa se da kamatna stopa bude do 6% sa polugodišnjom isplatom kamatnih kupona i fiksnim dospećem. Rok zaduženja koji je predviđen ovom odlukom je od 10 do 15 godina, a obveznicama će se moći trgovati na sekundarnom tržištu. Zaduživanje emitovanjem obveznica će se izvršiti kroz jednu, ili više emisija. Ovom odlukom se ovlašćuje Vlada AP Vojvodine da utvrdi uslove pod kojima će se obveznice emitovati, datum emisije, nominalna vrednost obveznica, datum dospeća kupona i sve druge elemente neophodne za realizaciju emisije, a po kriterijumima koji su predloženi ovom odlukom.

On je podsetio da se "Kamenica 2" gradi uz postojeći objekat Instituta za plućne bolesti Vojvodine, Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Projektom "Kamenica 2" obuhvaćena je izgradnja: radioterapijskog centra, instalacionog kanala, trafostanice, kompresorske stanice, objekta za medicinske gasove i rekonstrukcija centralne podstanice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.