NavMenu

Uskoro tender za projektnu dokumentaciju puteva Lajkovac-Valjevo i Šabac-Loznica

Izvor: eKapija Sreda, 03.07.2013. 16:04
Komentari
Podeli

Čelnici Grada Valjeva su sa predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave dogovorili postupak raspisivanja javne nabavke za izradu idejnog rešenja za izgradnju regionalnog autoputa M4 od Lajkovca do Valjeva, kao i puta Šabac-Loznica, saopšteno je na sajtu grada Valjeva.

Delegacija Valjeva sa gradonačelnikom Stankom Terzićem na čelu, pomoćnikom gradonačelnika Selimirom Manojlovićem, članom Gradskog veća Nikolom Radojičićem i predstavnikom Direkcije za izgradnju Valjeva Milanom Trifunović dogovorila se sa predstavnicima Ministarstva o finansiranju i postupku raspisivanja javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za izgradnju saobraćajnice, dužine 27 km, koja će povezati Valjevo sa Koridorom 11.

Početak izrade ovog, kao i idejnog projekta za put od Šapca do Loznice, planiran je za avgust 2013. godine, a završetak istih u proleće sledeće godine, nakon čega će početi izgradnja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave u potpunosti će finansirati izradu projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju ova dva puta, a u okviru Program mera o rasporedu i korišćenju sredstava za podsticanje regionalnog razvoja u 2013. godini.

Na sastancima su, osim predstavnika Ministarstva, prisustvovali predstavnici rukovodstava lokalnih samouprava kroz koje će buduće saobraćajnice proći, kao i predstavnici preduzeća "Putevi Srbije".

Budući put od Šapca do Loznice u dužini od oko 60 km povezaće AP Vojvodinu sa zapadnim delom Srbije i istočnim delom Republike Bosne i Hercegovine, dok će budući put od Valjeva do Lajkovca u dužini od 27km povezati Valjevo sa Koridorom 11. Izgradnjom ovih saobraćajnica ostvariće se bolji i ekonomičniji uslovi prevoza putnika i robe u ovim područjima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.