NavMenu

Slobodna zona Pirot dobija novih 28 ha

Izvor: Glas javnosti Ponedeljak, 23.10.2006. 14:28
Komentari
Podeli

Zahvaljujući sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana u iznosu od 800.000 EUR, Slobodna zona Pirot biće proširena za još 28 ha zemljišta, što će otovoriti prostor za "grinfild" investicije, odnosno izgradnju novih proizvodnih postrojenja, koja će doprineti povećanju zaposlenosti u Pirotu.

Prema rečima direktora Slobodne zone Pirot Dragana Kostića posle proširenja investitorima će biti na raspolaganju ukupno 45 ha potpuno infrastrukturno opremljenog zemljišta, koje će se pod veoma povoljnim uslovima nuditi svim zainteresovanima za izgradnju fabrika.

U okviru Slobodne zone sada posluje više od 150 firmi, od kojih su najpoznatije "Tigar" i francuska firma za proizvodnju ribolovačke opreme "Novadis", a ima i firmi iz Brazila, Argentine, Turske, Bugarske i slično.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.