NavMenu

U Bijeljini otvorena najsavremenija opšta bolnica u regionu - Vrednost investicije 36 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 02.07.2013. 16:39
Komentari
Podeli

U Bijeljini je 2. jula svečano otvorena najsavremenija opšta bolnica u regionu, u čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske uložila 36 mil EUR, javlja Srna.

Na ceremoniji otvaranja nove bolnice predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republici Srpskoj danas treba pozitivna energija, okupljanje i da se u njoj zajednički proslavljaju svi uspesi.

- Ovo je zajedničko delo svih nas i naš zajednički uspeh. Moramo se okupiti u ovom teškom trenutku, moramo se razumeti i biti solidarni, moramo verovati jedni drugima i moramo biti zajedno - rekao je Dodik, te poželeo da se što više dece rodi u novoj bolnici.

Crvenu vrpcu svečano je presekla premijerka Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla važnost ovog kapitalnog projekta za Bijeljinu i Republiku Srpsku i najavila obavezu Vlade da gradi nove bolnice u svim krajevima Republike.

- Ovaj projekat pokazuje opredeljenost Vlade Republike Srpske da zajedno sa lokalnim vlastima iznađe mogućnosti i resurse i zaokruži velike investicione kapacitete - rekla je Cvijanovićeva.

Svečanosti otvaranja nove bolnice prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar prosvete i kulture Goran Mutabdžija.

Okupljenima su se obratili direktor bolnice u Bijeljini Siniša Maksimović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kao i austrijski ambasador u BiH Donatus Kek.

Izvođač radova na izgradnji bila je austrijska firma "Vamed".

Novi objekat Opšte bolnice "Sveti vračevi" na površini od 12.434 m2 ima 246 kreveta, pet operacionih sala, osam stacionara, savremenu dijagnostiku i laboratoriju.

Regionalna bolnica u Bijeljini zapošljava 512 radnika, a pruža medicinske usluge za oko 200.000 stanovnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.