NavMenu

Sberbanka započela saradnju sa "Zarubezhneft"-om

Izvor: eKapija Petak, 28.06.2013. 12:01
Komentari
Podeli

Predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije, Valerij Ovsjanikov učestvovao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gde je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji između Sberbank Rusije i kompanije "Zarubezhneft".

Dokument su potpisali Herman Gref, CEO i predsednik Upravnog odbora Sberbank Rusije i Sergey Kudrijašov, generalni direktor kompanije "Zarubezhneft". Sporazum je usmeren na širenje saradnje između dve kompanije na tržištima Rusije, Evrope i Balkana i povećanje operativnog učinka Sberbanke i "Zarubezhneft"-a, kao i njihovih međunarodnih ispostava. Fokus Sporazuma je na razvijanju odnosa i identifikovanje oblasti koje su obostrano korisne za Sberbanku i kompanije iz Zarubezhneft grupe, na dugoročnoj osnovi.

Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbije, Ovsjanikov je rekao:

- Ekonomski forum u St. Petersburgu je velika i izvrsna prilika da se ostvari na jednom mestu veliki broj kontakata između kompanija koje posluju u Rusiji, Evropi i svetu, kao kao i za jačanje poslovnih veza. Primer za to je sporazum koji je potpisan između Sberbanke i "Zarubezhneft"-a.

Ovsjanikov je takođe imao sastanak sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na kome su razgovarali o jačanju poslovnih veza između kompanija u Rusiji, Srbiji i Republici Srpskoj, posebno s obzirom na činjenicu da velike ruske kompanije već deluju i rade u ove sve tri zemlje.

Tokom foruma, Sberbanka je potpisal sporazume o saradnji i Memorandum o razumevanju sa bliskoistočnom grupacijom banaka Emirates NBD, bankom Prekomorsko-kineske bankarske korporacije, Japanskom bankom za međunarodnu saradnju, Mizuho Corporate bankom, Evropskom investicionom bankom, kompanijama "Gazprom neftekhim Salavat", "Glavstroy", "Rosatom" i Vladom Khanty-Mansiisk autonomnog okruga – Yugra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.