NavMenu

"Nestle" planira da zaposli 20.000 mladih u Evropi

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.06.2013. 14:57
Komentari
Podeli


Kompanija "Nestle" je objavila kako u naredne tri godine u Evropi planira da pomogne u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina.

Putem inicijative "Nestle in Europe" ("Nestle u Evropi") kompanija će ponuditi više hiljada mesta za praksu i pripravništva do 2016. godine. Detalji projekta će biti objavljeni u septembru, a u planu je podsticanje partnera i dobavljača da ponude posao, usavršavanje ili pozicije za praksu mladim nezaposlenim osobama.

- Vlade evropskih država ne mogu same da reše problem visoke nezaposlenosti mladih u Evropi, i kompanije moraju u tome odigrati svoju ulogu - izjavio je Laurent Freixe, izvršni potpredsednik i direktor Zone za Evropu kompanije "Nestle" i dodao da "Nestle" pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije.

- Mogućnosti koje pružamo mladim ljudima rezultat su našeg stalnog rasta i investicija u Evropi - istakao je Freixe.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije, uprkos izazovnoj ekonomskoj situaciji, "Nestle" i dalje ostvaruje rast i neprestano ulaže u Evropu. Od najnovijih investicija posebno se ističu nova "Nescafe Dolce Gusto" fabrika u Nemačkoj, proširenje "Nestle Professional Davigel" fabrike u Francuskoj, kao i otvaranje novih proizvodnih linija u "Nescafe Dolce Gusto" fabrici u Španiji, zahvaljujući čemu je udvostručena proizvodnja kapsula.

U sklopu nove inicijative, "Nestle" će mladim talentovanim ljudima stručnih smerova, kao i diplomcima koji traže svoj prvi posao nakon fakulteta, ponuditi pozicije na svim nivoima, u svim svojim poslovnim područjima – od asistentskih pozicija u fabrikama do onih u prodaji, marketingu i slično.

- Posebno nam je drago što će i "Nestle Adriatic" podržati ovu važnu globalnu inicijativu. Do kraja godine planiramo da unapredimo saradnju sa fakultetima i studentskim organizacijama u Srbiji, kao i da uvodemo pripravničke programe, mentorstva i predavanja "Nestle" stručnjaka na fakultetima, kako bismo mladim talentima pomogli u njihovom daljem razvoju. Na ovaj način želimo da pripremimo studente za rad u realnom poslovnom okruženju i da ujedno podstaknemo ostale kompanije da krenu sa sličnim aktivnostima – izjavila je Jovana Uzelac, menadžer ljudskih resursa kompanije "Nestle" za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

FSS dobija administrativnu zgradu - Kupljen objekat OTP banke u Beogradu

Fudbalski savez Srbije kupio je poslovnu zgradu OTP banke. Veliko zdanje u novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina koštaće srpsku kuću fudbala 9,3 mil EUR! Ponuda mađarske banke ocenjena je najpovoljnijom i prihvaćena iz drugog puta. Na tender, raspisan od FSS, u prvom krugu javila su se četiri ponuđača. Komisija za prikupljanje i ocenu ponuda za nabavku administrativne zgrade FSS, predvođena predsednikom Branislavom Nedimovićem,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.