Izvor: Tanjug | Sreda, 26.06.2013.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva finansija i IT kompanije "Prelovac Media"

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas sa predstavnicima kompanije "Prelovac Media" iz Beograda Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti IT preduzetništva.

Ministar Dinkić je to preduzeće, koje se bavi prodajom softvera i pružanjem usluga korisnicima širom sveta, obišao u sklopu inicijative "Startap Srbija", a tom prilikom je rekao da je ta kompanija jedan od najboljih primera kako mala firma, sa četiri zaposlena može za godinu dana da zaposli 40 ljudi i ostvari prihod u iznosu od više od milion dolara.

- Vlada Srbije hoće da pomogne da takvih kompanija bude sve više - naveo je Dinkić nakon potpisivanja memoranduma sa osnivačem preduzeća Vladimirom Prelovcem.

On je rekao da Vlada Srbije želi da od IT industrije napravi jednu od najvažnijih izvoznih grana, baš kao što je to učinjeno u oblasti automobilske industrije, koja je sada najveći izvoznik.

- Ove godine podržavamo industriju informacionih tehnologija i u okviru toga želimo da pomognemo početnicima koji nemaju dovoljno novca da načine svoj prvi korak i dajemo bespovratna sredstva do 25.000 EUR - rekao je Dinkić.

On je rekao da je potpisanim sporazumom predviđeno da ta kompanija nađe mlade ljude, pomogne Ministarstvu, odnosno vladi da eventualno promeni regulativu i olakša razvoj informacionih tehnologije.

- Cilj je da zajednički učinimo da IT industrija bude generator izvoza Srbije slično kao sa automobilskom industrijom -poručio je Dinkić.

On je napomenuo da je prosečna plata u toj kompaniji 1.400 USD i poručio svima koji žele da se zaposle u državnom sektoru da dobro razmisle, jer su u takvim preduzećima plate bolje i veće nego u državnom sektoru, u kome će morati da se štedi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.