Izvor: Beta | Utorak, 25.06.2013.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

SIEPA objavila javni poziv za dodelu sredstava za početnike u IT biznisu

(Foto: b)

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) objavila je danas konkurs za dodelu bespovratnih sredstva za podršku novim firmama koje se bave informacionim tehnologijama (IT).

Kako je navedeno u javnom pozivu objavljenom u listu "Politika", "start up" ("start ap") IT preduzeća moći će da dobiju do 50% novca za predloženi projekat, odnosno do 25.000 EUR.

Novac će moći da se koristi za ulaganja u razvoj aktivnosti za dokazivanje koncepta i izradu prototipa servisa ili proizvoda, zaštitu intelektualne svojine i aktivnosti za pozicioniranje na tržištu.

Pravo na dodelu sredstava imaće firme koje se bave IT delatnošću ne duže od dve godine i koja sa investitorom imaju zaključen ugovor o sufinansiranju realizacije predloženog projekta.

SIEPA je objavila i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava podrške za organizaciju obuke i umrežavanje u oblasti IT preduzetništva.

Za programe ogranizacije niza jednodnevnih susreta, radionica, seminara i sličnih skupova koji se održavaju periodično, najmanje tri puta tokom 12 meseci dodeljivaće se najviše po 5.000 EUR.

Navodi se i da će se za organizovanje nacionalne ili međunarodne konferencije ili predstavljanja domaćih početnika u IT biznisu dodeljivati do 10.000 EUR.

Javni pozivi biće otvoreni do raspoloživosti budžetskih sredstava, a najkasnije do 15. novembra 2013. godine.

Vlada Srbije je 4. juna usvojila program podrške razvoju industrije informacionih tehnologija (IT), koji obuhvata subvencije za "početnike" ("start up"), podršku firmama koje se bave autsorsingom, odnosno izradom programa za strane kompanije, podršku za razvijanje i izvoz sopstvenih programa i rad na privlačenju velikih stranih firmi da otvaraju razvojne centre u Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.