NavMenu

Na godišnji odmor u Pirot...

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 24.06.2013. 15:55
Komentari
Podeli


Spas od vrućine Piroćanci najčešće traže i nalaze na Keju pored Nišave u samom centru grada, koji je, kako tvrde u Sportskom centru Pirot, i najveći besplatni SPA centar u zemlji zahvaljujući klupama uz samu obalu reke, na kojima građani mogu da se oslobode stresa.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević izjavio je Tanjugu da su "antistres" klupe jedan od poslednjih sadržaja kojim je obogaćen Kej pored Nišave.

- Na Keju imamo trim staze za rekreativce i profesionalne sportiste, dečje igralište, teretanu na otvorenom, stazu za rolere, zatim takozvani "mini pič" teren za sve male sportove, a jedan od najinteresantnijih sadržaja su svakako i "antistres" klupe kojih ima nekoliko duž Keja - naveo je on.

Prema njegovim rečima, dokazano je da samo pola sata uživanja u posmatranju reke opušta koliko i celodnevni tretman u SPA centru koji košta nekoliko hiljada dinara.

- Piroćanci tako vole da kažu da je zahvaljujući antistres klupama Kej postao najveći SPA centar na otvorenom u zemlji, koji je uz to potpuno besplatan.

Đorđević kaže da je Kej je tokom poslednjih godina, zahvaljujući konstantom ulepšavanju, postavljanju rasvete i različitih sadržaja postao zaista izuzetan rekreativno-sportski kompleks kakvim retko ko može da se pohvali.

U neposrednoj blizini su i Sportska hala "Kej", stadion "Radničkog", teniski tereni, Gradsko kupalište tako da tokom leta Kej svakodnevno posećuje na hiljade Piroćanaca, dodaje Đorđević, napominjući da je zavhaljujući pristupnim rampama koje su napravljene Kej dostupan i osobama sa posebnim potrebama.

Penzionerka iz Pirota Miladinka Janković kaže da svaki slobodan trenutak koristi za izlazak na Kej.

- Kej je pravo blago Pirota i od neprocenjive je vrednosti za sve Piroćance. Svako ko dođe sa strane obavezno poseti i Kej i ostanu bez teksta jer malo gde u centru grada imate mesto gde možete da se sklonite od gradske vreve, gužve i galame - kaže Jankovićeva.

Gradsko kupalište u Pirotu zvanično je počelo da radi, pa se već narednih dana zbog visokih temperatura, ali i niskih cena karata od 60 dinara za odrasle i 30 za decu, očekuje velika posećenost.

- Imamo tridesetak ljudi svakodnevno ovde. Lekarska ekipa će biti stalno dežurna, a tu je i desetak spasilaca. Sve pripremne radnje su odrađene, dno bazena je pošljunčano, dezinfikovano, a postavljene su i bove koje označavaju bezbednu zonu za sve kupače. Radi i veliki broj restorana i ugostiteljskih objekata tako da će svi Piroćanci moći da se prepuste uživanju u čarima "pirotskog mora" - kazao je Filip Filipović, predstavnik Sportskog centra Pirot.

On je dodao da će vrlo brzo početi da rade besplatne škole plivanja i sportova na vodi, namenjene svim najmladjim posetiocima kupališta.

Bazen je u vlasništvu Hidroelektrane (HE) "Pirot", koja ga je nekada koristila kao kompenzacioni bazen, pa svake godine opština i HE "Pirot" potpisuju ugovor o zakupu bazena.

(Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.