Izvor: eKapija | Petak, 21.06.2013.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kupovina rezervnih delova za mopede i skutere preko Interneta - "Pro-Bit" implementirao sistem za online naručivanje u kompaniji "MotoBike"

Kompanija "Pro-Bit" iz Beograda saopštila je danas da je završila implementaciju B2B2C online prodavnice za "MotoBike", jednog od najvećih distributera rezervnih delova za mopede, skutere, motocikle, baštenske mašine i motorne testere.

Nakon uspešne realizacije ERP sistema "Pro.3" za "MotoBike", "Pro-Bit" je krenuo u drugu fazu projekta koja je podrazumevao implementaciju sistema za online naručivanje, kako za krajnje kupce (B2C) tako i za veleprodajne kupce (B2B). Ciljevi koji su postavljeni podrazumevali su potpunu integrisanost sa ERP sistemom tj. minimalan angažman, oko održavanja kataloga proizvoda, stanja lagera, cena i obrade narudžbi, van ERP sistema koji se standardno koristi pri klasičnoj veleprodaji, navodi se u saopštenju.

"MotoBike" je morao da završi veliki posao - podelu 18.000 artikala u odgovarajuće grupe za lakše pronalaženje traženih proizvoda, pripremu slika itd.

Nakon puštanja u rad portala www.motobikeshop.rs, rezultati su pokazali opravdanost investicije.

- Većina postavljenih ciljeva je ostvarena, konstantno se povećava broj narudžbi kupaca preko samog portala, umesto putem telefona. Sada imamo narudžbe u ERP sistemu, koje je potrebno samo proslediti na pakovanje i otpremu. Dakle, nema ručnog unosa niti prepisivanja iz e-maila, gde su greške uvek moguće - kaže Igor Jovičić, vlasnik kompanije "MotoBike".

- Održavanje kataloga je kompletno u ERP sistemu. Da stanje lagera i cene na portalu budu uvek sveže, brine se sam ERP, automatski, za razliku od prethodne verzije gde je to bio naporan posao. Takođe, veleprodajnim kupcima obezbedili smo uvid u stanje svojih otvorenih stavki. To je rasteretilo našu finansijsku službu, jer kupci sada više ne moraju da telefonski proveravaju svoje obaveze prema nama. Pred nama su još neki zadaci - da obogatimo katalog dodatnim informacijama i da bolje informišemo i obučimo kupce o mogućnostima online naručivanja - dodaje Igor Jovičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.