NavMenu

Varnost Fitep a.d. Beograd - obezbedenje i zaštitu imovine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.04.2005. 07:50
Komentari
Podeli

VARNOST FITEP a.d. Beograd



Osnovano je 1969. godine kao specijalizovano preduzeće za obezbedenje i zaštitu imovine čime se u kontinuitetu bavi i do danas.

U tom periodu skoro da ne postoji veća institucija, državni organ ili preduzeće na teritoriji Republike Srbije sa kojim nismo ostvarili uspešnu poslovnu saradnju.

2003. godine postajemo deo POSLOVNOG SISTEMA „VARNOST" iz Maribora čime su se stekli uslovi za dalji razvoj i jačanje pozicija na tržištu bezbednosti.

Zapošljavamo 400 radnika sa trendom kadrovskog kvalitativnog i kvantitativnog jačanja.
Prošle, 2004. godine predstavnici firme "TÜV Bayern-Sava" konstatuju da je naš sistem upravljanja kvalitetom usaglašen sa zahtevima medunarodnog standarda ISO 9001/2000.

Fizičko obezbeđenje imovine i lica

Podatak da je na području Republike Srbije 2003. godine u proseku dnevno registrovano 127 krivičnih dela protiv imovine a da je iste godine zabeležen 5371 požar i eksplozija u kojima su život izgubila 94 lica, usmerava nas na stalno osposobljavanje naših radnika u oblasti preventivnog fizičkog i protivpožarnog obezbeđenja. Svesni smo da samo pažljivom i rigoroznom kadrovskom selekcijom kao i redovnom proverom znanja možemo potvrditi naše geslo "Obezbedenje imovine prepustite profesionalcima". Usluge u ovoj oblasti pružamo:

  • stalnom ili periodičnom prisutnošću naših radnika na objektima klijenata,
  • kombinovanjem fizičkog i protivpožarnog obezbedenja sa tehničkim sistemima zaštite,
  • patrolnim obilascima objekata,
  • obezbedenjem sportskih i ostalih javnih manifestacija.


"Analize ugroženosti" i predlaganje mera za podizanje bezbednosti na viši nivo predstavljaju polazni osnov na temelju koga, u saradnji sa našim kiijentima, jasno definišemo mere i aktivnosti koje ćemo preduzeti u ciiju efikasnog ispunjavanja naših obaveza. Nikad ne zaboravljamo da su nam klijenti poverili na čuvanje ono najvrednije: ŽIVOTE I IMOVINU !

Obezbeđenje javnih manifestacija

Naše preduzeće se specijalizovalo za obezbeđenje najrazličitijih skupova. Sa posebno osposobljenim radnicima pomažemo organizatorima u održavanju reda i normalnog toka priredbi u skladu sa standardima i uz visok stepen bezbednosti.




Transport novca i dragocenosti

Prevalili smo milione kilometara bezbedno transportujući novac, dragocenosti i hartije od vrednosti naših klijenata. Iskustvo, profesionalna diskrecija i praktična primena tehničkih dostignuća u ovoj oblasti (specijalna blindirana vozila čija se dogradnja vrši u sklopu POSLOVNOG SISTEMA, savremeno naoružanje, sistem satelitskog praćenja vozila) rezultira poverenjem naših klijenata. Selekcija kadrova u službi transporta novca i dragocenosti vrši se po najoštrijim kriterijumima od kojih izdvajamo:

  • visoke periodične ocene dosadašnjeg rada u preduzeću,
  • odlično zdravstveno stanje i psihofizičke mogućnosti,
  • ostvarivanje dobrih rezultata na periodičnim proverama znanja u okviru specijalističke obuke za poslove transporta novca i dragocenosti (teoretska i praktična provera znanja u rukovanju ličnim naoružanjem, vožnja, specijalno fizičko osposobljavanje itd.).


Tehničko obezbeđenje

U cilju adekvatnijeg obezbedenja lica i imovine naših klijenata vršimo:

  • ugradnju sistema za protivprepadnu i protivprovalnu dojavu, kao i sistema aktivne protivpožarne zaštite. Dežurni operateri BEZBEDNOSNO NADZORNOG CENTRA našeg preduzeća uz pomoć savremene informatičke i telekomunikacione tehnologije 24 sata dnevno prate dešavanja u objektima naših klijenata nezavisno gde oni bili locirani. U slučaju alarmiranja u minimalnom vremenskom roku obaveštavamo nadležne organe, klijente kao i pripadnike naše službe koji su zaduženi za izlazak na lice mesta i postupanje u okviru postojećih ovlašćenja.
  • ugradnju sistema kontrole, ulaska i registracije radnog vremena čime omogućavamo našim klijentima praćenje kretanja lica u štićenom prostoru. Ovi sistemi imaju veliku praktičnu primenu jer su vrlo pogodni za sticanje informacija o ulasku i izlasku zaposlenih.
  • postavljanje sistema video nadzora, zahvaljujući čemu naši klijenti vrše nadziranje, ali i arhiviranje snimaka koji imaju veliki značaj u otkrivanju pojedinih incidentnih situacija i identifikaciji izvršioca.
  • redovne preventivne preglede i interventne popravke u minimalnom vremenskom roku.

Proritvpožarna zaštita

Pored prodaje i servisiranja svih vrsta PP aparata koje vršimo na terenu i u sopstvenom servisu koji funkcioniše u okviru našeg poslovnog prostora u Zemunu ovaj sektor pruža usluge:

  • ispitivanja čeličnih boca i hidrantskih creva na hladni vodeni pritisak,
  • konsultovanja u oblasti PP zaštite kao i ocenjivanje požarne ugroženosti (usluge referenta PPZ),
  • izrade planova i pravilnika o zaštiti od požara,
  • ispitivanja gromobranskih instalacija,
  • redovne obuke i provere znanja za radnike u preduzećima i državnim organima.


Prostorni kapaciteti servisa omogućavaju radnicima, koji se nalaze u procesu obuke, da svakodnevno praktično proveravaju sopstveno znanje. Dovoljno govori podatak da preko 60% radnika u sektoru fizičkog obezbedenja poseduje zvanje „vatrogasca sa položenim stručnim ispitom".

Bezbednosno nadzorni sistem

U bezbednosno nadzornom centru (BNC) automatski se dobijaju i čuvaju podaci primljeni od raznih alarmnih sistema (povreda prostora, požar, poziv u pomoć, upozorenja ili neki drugi zadati parametri).

Od štićenog objekta do BNC-a informacije se prenose žičanim ili bežičnim vezama.



Operater u centru reaguje u zavisnosti od primljenog signala, obaveštava najbližu stanicu policije i na objekat šalje najbližu ekipu čiji članovi profesionalno intervenišu u skladu sa specijalnostima za koje su osposobljeni.

Higijenska i santarna zaštita

Naša opredeljenost ka integrisanju svih oblika obezbedenja i zaštite imovine korisnika naših usluga iz dana u dan dovodi do sve veće afirmacije ove službe u preduzeću "VARNOST-FITEP" a.d. Beograd-Zemun. Postojeća životna i poslovna dinamika s kojom se svakodnevno suočavaju naši klijenti, traži od nas da im pružimo što širi asortiman usluga pri čemu i ovi poslovi čine bitan segment u celokupnom sistemu zaštite i bezbednosti.



Varnost Fitep a.d.
Gundulićeva 8-10, Zemun
Telefon: +381 11 617 134
Telefaks: +381 11 2194 015
www.varnost-ritep.co.yu
e-mail: fitep@infosky.net

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.