Izvor: eKapija | Sreda, 19.06.2013.| 15:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodeljeni ugovori za sufinansiranje nabavke opreme proizvođačima organske hrane u južnoj Srbiji

(Foto: b)
U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručeni su ugovori o sufinansiranju nabavke opreme organskim proizvođačima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga u okviru Regionalne šeme za sufinansiranje proizvodnih i drugih kapaciteta odabranih poljoprivrednih proizvođača koja je deo projekta "Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji". Projekat finansira Austrijska razvojna agencija ADA, a sprovodi Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Ugovore su dobili: Nebojša Antić i Slavoljub Stošić iz Trgovišta, Milan Tasić iz sela Korbevac kod Vranja, Milomir Ljubić iz sela Ivanje kod Bojnika i prerađivači "Šumsko blago" iz Bresnice kod Vranja, "Strela" iz Leskovca i "Ana" iz Bosilegrada.

Dobitnici grantova učestovali su u dva kruga javnog konkursa gde su pored tehničke dokumentacije konkurisali i sa marketing-investicionim planovima na osnovu kojih su rangirani. Marketing-investicioni planovi urađeni su u saradnji sa finansijskim ekspertima koje su zajednički angažovali Centar za razvoj i učesnici projekta, a u cilju podrške razvoju procesa oranske proizvodnje kako poljoprivrednika, tako i organizacija koje se bave preradom.

Regionlna šema za sufinansiranje proizvodnih i drugih kapaciteta ima za cilj pomoć korisnicima projekta, poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u nabavci potrebne opreme, mehanizacije, rasada, stoke, peradi ili pčelinjih rojeva, a u cilju poboljšanja proizvodnih kapaciteta za razvoj organske proizvodnje.

Dobitnici sredstava su ujedno i korisnici projekta "Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji", što je bio i jedan od uslova konkursa i do sada su aktivno učestvovali u obukama, savetovanjima, međunarodnim studijskim posetama, posetama i nastupima na domaćim i svetskim sajmovima, navedeno je na saopštenju Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.