NavMenu

Sberbank Srbija i "Sogaz" započeli saradnju

Izvor: Beta Ponedeljak, 17.06.2013. 10:27
Komentari
Podeli

Valerij Ovsjanikov i Jevgenij NaletovValerij Ovsjanikov i Jevgenij Naletov

Predsednik izvršnog odbora Sberbanke Srbija Valerij Ovsjanikov i generalni direktor osiguravajuće kompanije "Sogaz" Jevgenij Naletov potpisali su u Beogradu ugovor kojim započinje saradnja između ove dve kompanije.

Potpisani dokument će predstavljati osnov za buduću saradnje Sberbanke Srbija na realizaciji zajedničkih poslovnih aktivnosti, saopštila je Sberbanka.

Predsednik Sberbanke u Srbiji je rekao da Sberbanka kao najveća ruska banka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarskom sektoru Srbije i da je banka zainteresovana za dugoročnu saradnju sa kompanijama iz svih segmenata ekonomije – energetike, prehrambene industrije, trgovine itd.

- Saradnja između Sberbank Srbija i "Sogaz"-a jedne od najvećih osiguravajućih kompanija u Rusiji, će predstavljati početak dobre saradnje u oblasti bankoosiguranja kao i poslovima u vezi sa uvozno izvoznim projektima sa Rusijom i drugim zemljama. Sarađivaćemo kao partneri na poslovima u vezi sa izgradnjom Južnog toka, a takođe je dogovoreno da zajedno poslujemo u svim velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, koji će se realizovati ruskim kapitalom. Sberbanka vrlo dobro radi u Srbiji i beleži konstantan rast na srpskom tržištu. Zainteresovani smo i za saradnju sa državnim sektorom i javnim preduzećima. Sberbanka ima unikatne bankarske proizvode za privredu i poljoprivredu i iskustvo i znanje sa ruskog tržišta će plasirati i u Srbiji. U narednom periodu slični sporazumi će biti potpisani i sa drugim privrednim subjektima u Srbiji - istakao je Ovsjanikov.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.