NavMenu

Za kupovinu mašina i opreme 100 miliona dinara - Ministarstvo finansija objavilo konkurs za mala preduzeća i preduzetnike

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.06.2013. 15:45
Komentari
Podeli

Ministarstvo finansija i privrede pozvalo je danas mala preduzeća, preduzetnike i zadruge da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2013. godini.

Ministarstvo finansija će sufinansirati nabavku nove proizvodne opreme i mašina, polovne opreme i mašina (ne starijih od pet godina), kao i delova i specijalizovanih alata koji će biti namenjeni za pokretanje neiskorišćenih mašina.

Program se sprovodi u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj (NARR), i odabranim poslovnim bankama - Raiffeisen, ProCredit i Societe Generale.

Biće sufinanisrano najviše 25% od ukupne investicije. Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara. Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 100 miliona dinara, a javni poziv je otvoren dok se sredstva ne utroše.

Učešće privrednih subjekata iznosi 5% ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita izabranih poslovnih banaka.

Prijave za dodelu bespovratnih sredstava, zajedno sa ostalom dokumentacijom i zahtevom za kredit, predaju se u jednoj od banaka koje učestvuju u realizaciji ovog programa.

Progran podrške, Uputstvo za sprovođenje programa i kompletna dokumentacija za učešće u Javnom pozivu može se preuzeti na stranicama www.mfp.gov.rs, www.narr.gov.rs i www.preduzetnicikiservis.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.