NavMenu

Zvanično otvorena letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji

Izvor: eKapija Nedelja, 16.06.2013. 11:50
Komentari
Podeli

Na Adi Ciganliji je zvanično otvorena letnja kupališna sezona, kao i sezona Plave zastave. Obzirom da je temperatura vode u Savskom jezeru prešla očekivanih 22 stepena, koliko je potrebno za bezbedno kupanje, Beograđani su od subote (15. juna 2013. godine) dobili priliku da uživaju na omiljenom gradskom kupalištu pod nadzorom spasilačkih ekipa, piše Beoinfo.

Kupališna sezona otvorena je paralelno sa otvaranjem sezone Plave zastave, priznanja koje je Savsko jezero dobilo drugu godinu za redom i koje potvrđuje najviši kvalitet plaže. Direktoru JP "Ada Ciganlija" Aleksandru Stamenkoviću, plavu zastavu predao je Riza Epikmen, međunarodni mentor iz Turske, nakon čega se zastava na radost brojnih gostiju i posetilaca zavijorila nad Savskim jezerom.

– Kada je Ada Ciganlija prošle godine prvi put dobila Plavu zastavu, to je bio izuzetno veliki uspeh, jer se Srbija svrstala u red brojnih zemalja širom planete koje mogu da se pohvale najuređenijim i najlepšim plažama. Ove godine, taj uspeh je još veći jer smo uspeli da zadržimo Plavu zastavu i da ispunjavanjem strogih međunarodnih kriterijuma, obezbedimo svim našim posetiocima privilegiju da u centru grada uživaju na plaži nad kojom se vijori Plava zastava – rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP "Ada Ciganlija" i dodao da pored najvišeg kvaliteta kupališta, posetioce "beogradskog mora" očekuje dinamična sezona sa brojnim besplatnim sportskim, zabavnim i kulturnim sadržajima.

O bezbednosti kupača, i ove sezone brinuće spasioci koji su prošli obuku u skladu sa međunarodnim standardima, a koji su sezonu otvorili atraktivnim takmičenjem u sportskom spasavanju, prvim te vrste održanim u Srbiji. Podršku će im, kao i prethodnih godina pružati ekipe Hitne pomoći i Policije.

Da će Ada Ciganlija i ovog leta biti mesto dobrog provoda, zabave i rekreacije potvrđuje veliki broj sadržaja i programa koje je JP "Ada Ciganlija" pripremilo za posetioce. Najmlađi će imati mogućnost da provedu raspust uz besplatne škole plivanja, vaterpola, rolera, kajaka, odbojke na pesku, kao i edukaciju o bezbednom korišćenju kupališta za decu i roditelje. Za one željne dobrog provoda, dobra vest su besplatni koncerti koji će se u saradnji sa Belgrade Bee Festom održavati svake večeri tokom jula, a već sledećeg vikenda, 22. juna, svi oni koji žele da vide atrakciju svetskog ranga, uživaće u Red Bul Flugtagu koji će se po prvi put održati u Beogradu, upravo na Adi Ciganliji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.