NavMenu

Korejanci traže dobavljače iz Srbije

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2013. 12:11
Komentari
Podeli

Danas je u prostorijama Ministarstva finansija i privrede održan poslovni susret privrednika Južne Koreje i Srbije, sa ciljem povezivanja domaćih izvoznika sa potencijalnim kupcima u Južnoj Koreji. Organizatori skupa su Južnokorejska asocijacija uvoznika (KOIMA), Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) i Privredna komora Srbije (PKS). U korejskoj delegaciji se nalazi 14 kompanija zainteresovanih da uvoze iz Srbije, za šta su im svoje proizvode predstaviti predstavnici preko 50 srpskih firmi.

Okupljenim privrednicima su se obratili Kim Kwang-Keun, ambasador Koreje u Srbiji, Aleksandar Ljubić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kao i Božidar Laganin, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza i Raša Ristivojević, podpredsednik Privredne komore Srbije.

Izbor proizvoda koje korejske firme žele da uvoze iz Srbije je izuzetno raznolik i između ostalog uključuje pšenično brašno, organsku hranu, medicinsko bilje, aluminijumske limove, nameštaj, drvo, mineralnu vodu i drugo. Iako je srpski izvoz u Južnu Koreju u poslednje dve godine dupliran, ovo tržište od preko 50 miliona ljudi i dalje je neiskorišćeno od strane naših izvoznika, a ovaj susret još jedna prilika da se ta saradnja poboljša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.