NavMenu

Kompanija "Nestle" otvorila laboratoriju za izučavanje štetnih patogena u hrani

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.06.2013. 13:06
Komentari
Podeli

"Nestle" je otvorio laboratoriju za proučavanje patogena štetnih za zdravlje ljudi, a koji nastaju u hrani. Novootvorena laboratorija je najnaprednija laboratorija te vrste u industriji, saopšteno je iz kompanije.

Prostorije koje se nalaze u "Nestle" istraživačkom centru u Švajcarskoj, imaće delove sa ograničenim pristupom, dostupne samo za osoblje koje je prošlo trening. Ulaz je dozvoljen isključivo sa zaštitnim odelima, a ponašanje mora biti u skladu sa striktnim higijenskim procedurama.

Cilj kompanije "Nestle" je korišćenje svih raspoloživih naučnih metoda kako bi se još više unapredio proces uništavanja patogenih mikroorganizama u hrani, uz zadržavanje hranljivih vrednosti proizvoda.

- Stalno se suočavamo sa poznatim patogenima kao što su salmonela, ali kako patogeni evoluiraju javljaju se i nove pretnje. Moramo uvek da budemo korak ispred - rekao je tehnološki direktor "Nestle"-a Verner Bauer.

Verner Bauer je istakao da su istraživanja koja se sprovode veoma značajna za "Nestle", ali u "Nestle"-u smatraju da imaju odgovornost da se rezultati komuniciraju i podele sa naučnom zajednicom i potrošačima, kako bi svako mogao imati koristi od toga. Zdravlje i bezbednost nalaze se u samoj osnovi svega što se danas radi i svega što se radilo u prošlosti u kompaniji "Nestle", ali potrebno je još vrhunskih tehnologija i podataka kako bi i dalje unapređivali proizvode koji će biti potpuno bezbedni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.