NavMenu

Napravite aplikaciju za upravljanje bespilotnom letilicom - Počinje "ComTrade" besplatna letnja škola programiranja na šest lokacija

Izvor: eKapija Petak, 07.06.2013. 11:19
Komentari
Podeli

Kompanija "ComTrade" i ove godine nastavlja sa organizacijom besplatne letnje škole, koja će okupiti više desetina mladih programera iz celog regiona i pružiti im priliku da uče pod nadzorom iskusnih profesionalaca.

Tradicionalno promovisana pod nazivom EdIT ("Education for Innovative Thinkers"), ova manifestacija svake godine privlači veliku pažnju u stručnim krugovima.

"ComTrade" dobija ogroman broj prijava, a na osnovu njih bira učesnike koji će dve nedelje provesti suočavajući se sa realističnim izazovima karakterističnim za profesionalne IT projekte, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Tema EdIT letnje škole u Srbiji ove godine je "Dronom u visine uz pomoć Android uređaja". Polaznici će imati priliku da svoje sposobnosti u razvoju mobilnih aplikacija primene u veoma praktičnom kontekstu. Zapravo, oni će se baviti razvojem Android aplikacije za upravljanje bespilotnom letelicom.

- Cilj projekta je izrada rešenja koje će hand-held Android uređaj (tablet ili smartphone) pretvoriti u upravljački mehanizam letelice, omogućavajući korisniku da upravlja letelicom iz perspektive pilota.

U Sloveniji su teme letnje škole "Gamification of mobile portal" i "Bodi Smart Bodi Eko", dok će na EdIT-u u BiH , polaznici učiti razvoj aplikacija sa temama "Gamification in finance and banking" i "Campaign management system".

Letnje škole u Kragujevcu, Sarajevu, Banjaluci , Mariboru i Ljubljani svoja vrata će otvoriti od 8. do 19. jula, a beogradsko izdanje EdIT-a sledi u periodu od 22. jula do 2. avgusta.

- Sve troškove letnje škole snosi "ComTrade", pa se tako za učešće mogu prijaviti svi oni koji to zaslužuju, a ne samo oni koji su finansijski najsposobniji - istaknuto je u saopštenju.

Još uvek nije kasno da se pridružite EdIT timu – prijave za ovogodišnju školu u Beogradu i Kragujevcu su u toku i mogu se pronaći na adresi: http://www.comtrade.com/rs/o-nama/karijera/edit/edit-13/prijava/

Broj polaznika je ograničen, a rok za prijavu je 30. jun za EdIT13 u Kragujevcu, i 14. jul za EdIT13 u Beogradu

Više informacija o letnjoj školi EdIT pogledajte na našoj stranici: www.comtrade.rs/edit.

Firme:
Comtrade Comtrade
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.