Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.06.2013.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja Srbije i Maroka

Mohamed Nažib Bulif i Mlađan Dinkić

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas sa ministrom za opšte poslove i upravljanje Maroka Mohamedom Nažibom Bulifom Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak između dve zemlje.

Potpisivanje tog ugovora samo je jedan od koraka ka unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, ocenili su ministri Dinkić i Bulif na sastanku.

Ministar Dinkić je rekao da Srbija i Maroko imaju potencijal da ostvare jaču saradnju u oblasti privrede i dodao da je dosadašnja godišnja trgovinska razmena na nivou od 13 mil USD vrlo skromna, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je kazao da Srbija ugovorima o slobodnoj trgovini i bescarinskom izvozu sa EU, Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom i zemljama CEFTA sporazuma pokriva tržište od milijardu stanovnika, te da je to jedan od razloga što se mnogo investitora odlučuje da proizvodi u Srbiji radi izvoza.

Bulif je kazao da je Maroko izuzetno zainteresovan za bližu saradnju dve zemlje, posebno u oblastima energetike, infrastrukture, transporta, logistike, turizma i poljoprivrede, koje su u toj zemlji u ekspanziji.

Ministar Bulif je ocenio da su to grane privrede koje su ujedno interesantne investitorima i pozvao srpske kompanije da konkurišu na međunarodnim tenderima koje Maroko raspisuje u svim tim oblastima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.