Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 06.06.2013.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Holandski TMNS kupio novosadsku softversku firmu "Empiry"

Holandska kompanija TMNS kupila je novosadsku firmu "Empiry", koja se bavi razvojem softvera, pa će ubuduće poslovati pod imenom "TMNS Empiry".

Sedište im je u Hagu, a posluju i u Frankfurtu i Cirihu.

Dve kompanije tesno su sarađivale poslednje dve godine, kroz rad na projektima za preduzeća DU "Telekom", "Vodafone Egypt", "Swisscom" i UPC, a sada će nastaviti rad i sa primarnim "Empiry" klijentima, u prvom redu "VIP Mobile" Srbija, "VIP Operator" (Makedonija) i drugim članicama TAG ("Telekom Austria group").

Prilikom prodaje, u preduzeću koje je osnovano pre pet godina, bilo je zaposleno 15 osoba.

Jedan od osnivača "Empiry", Nenad Stefanović, koji ujedno radi i kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, kazao je za 021 da je Holanđanima posebno atraktivna činjenica da je Novi Sad univerzitetski grad i da FTN ima sjajne stručnjake.

Samim tim, ciljevi nove kompanije biće širenje i zapošljavanje novih ljudi i jačanje veze sa FTN, a posebno sa Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Holanđani su inače već prisutni na IT tržištu Novog Sada, sa firmama "Levi 9" i "Hinttech", dok je Fakultet tehničkih nauka najvažniji i prvi regrutni centar ka firmama iz sektora informacionih tehnologija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.