NavMenu

Zaposlenima u Poreskoj upravi povišice do 30%

Izvor: Beta Ponedeljak, 03.06.2013. 16:02
Komentari
Podeli

Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije koji budu imali bolje radne učinke moći će da dobiju povišice na platu od 30%, rečeno je danas Beti u toj državnoj službi.

Stimulacije za radnike Poreske uprave pređviđene su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, usvojenim 29. maja.

- Ukupan iznos planiran u budžetu za isplatu zarada u Poreskoj upravi neće biti menjan zbog isplate stimulacija, jer će istovremeno smanjenjem plata do 30% biti destimulisani oni radnici koji nisu efikasni na svom radnim mestu - naveli su u Poreskoj upravi.

Vlada Srbije je Poreskoj upravi iz tekuće budžetske rezerve odobrila 4,79 miliona dinara za organizovanje nagradne igre "Fiskalnim računom protiv sive ekonomije i do automobila".

Igra će biti organizovana sredinom juna, u dva ciklusa koja će trajati po tri meseca. Cilj je da se građani podstaknu da uzimaju fiskalne račune od prodavaca, kako bi se povećala naplata poreza na dodatu vrednost (PDV).

Novac iz budžeta namenjen je nabavci dva automobila do 1.400 kubika, koji će biti glavna nagrada, a biće kupljeni na tenderu. Robne nagrade će finansirati Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Kako procenjuju u Poreskoj upravi, efekti nagradne igre za budžet će biti višestruko veći do troškova nabavke nagrada za učesnike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.