NavMenu

"North Karton" počeo izgradnju fabrike kartona u Jagodini - Završetak postrojenja vrednog 15 mil EUR do 1. avgusta 2014.

Izvor: eKapija Nedelja, 02.06.2013. 10:32
Komentari
Podeli

Postavljanje kamena temeljcaPostavljanje kamena temeljca

Kompanija "North Karton" započela je u subotu (1. juna 2013. godine) izgradnju fabrike talasastog kartona i kartonske ambalaže u Jagodini. Kamen temeljac fabrike, u kojoj će se zaposliti 200 radnika, položili su predsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma i direktor "North Karton"-a, Vladimir Slovohotov, objavljeno je na sajtu grada Jagodine.

Prema rečima vlasnika "North Karton"-a, Vladimira Slovohotova, fabrika će biti otvorena 1. avgusta 2014. godine , a biće opremljena najsavremenijom opremom.

Postavljanje kamena temeljcaPostavljanje kamena temeljca

- Fabrika će snabdevati celu Srbiju jer se trenutno oko 50% potrebne kartonske ambalaže uvozi, a proizvodićemo i za region. "North Karton" koristi prerađeni otpadni papir kao sirovinu i veliki smo zaštitnici prirodne sredine. Fabrika će zaposliti 200 radnika, ali će u distribuciju i logistiku biti uključeno mnogo više ljudi - rekao je Slovohotov.

Postrojenje će se prostirati na 15.000 m2, a u izgradnju će biti uloženo oko 15 mil EUR, objavljeno je na sajtu grada Jagodine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.