NavMenu

Počeo "Code Sprint" - Prvi programerski maraton u Srbiji do 1. juna

Izvor: eKapija Petak, 31.05.2013. 12:14
Komentari
Podeli

"Code Sprint", prvi programerski maraton u Srbiji, tokom kog će aktivisti, dizajneri i programeri dva dana zajedno raditi na razvoju mobilnih i web aplikacija koje na inovativan način rešavaju probleme zajednice, biće održan danas, 31. maja, i 1. juna u Kulturnom Centru Grad i u Microsoft Development Centru na Novom Beogradu.

Zadatak za učesnike "Balkanskih izazova" je kreiranje aplikacija za sedam projekata koji su ušli u finale regionalnog takmičenja u organizaciji Fondacije za nove komunikacije Dokukino.

Nakon pokretanja aplikacija, od ukupno sedam razvijenih projekata, biće izabrana tri najbolja a svaki će dobiti finansijski grant od 5.000 USD, kao i tehničku i infrastrukturnu podršku za što uspešniju realizaciju projekta.

Osim u Beogradu, ista inicijativa pokrenuta je i u Sarajevu i na Kosovu, gde su već "istrčani" programerski marationi i izabrana po tri najbolja rešenja.

Kada je reč o Srbiji, tokom konkursa na "community boost r portal" pristiglo je 32 projekta koji se problemom korupcije, transparentnosti i odgovornosti nosilaca javne vlasti bave korišćenjem novih tehnologija.

Projekti koji su ušli u finale i koji će biti razvijeni na predstojećem "Code Sprint"-u u Beogradu su:
1. (G)rupa
2. Re-e-lekcija
3. Niš 2.0
4. Hendi date
5. Prostor mapiraj društvo aktiviraj
6. Objektivno bolji
7. Podrška po meri

Projekat "Code Sprint" sprovode "Techsoup" (Poljska) i Fondacija za nove komunikacije Dokukino (Bosna i Hercegovina/Srbija) u partnerstvu sa SEE ICT (Srbija), a podršku su pružili Fondacija Mot i Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.