NavMenu

Turistička organizacija Srbije predstavila Vodič kroz Srbiju, uskoro tender za logo, učešće na frankfurtskom sajmu IMEX 2005

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.04.2005. 12:47
Komentari
Podeli

Turistička organizacija Srbije je na ovogodišnjem 27. međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, u saradnji sa Privrednom komorom, predstavila najrazličitije turističke destinacije Srbije i to simbolično u boji šljive. Na zajedničkom štandu veličine 300 m2, našla su se vina iz Karlovaca i Negotina, pršut i kajmak sa Zlatibora, sir iz Srema, rakija, frula, truba, tamburica...Njihov nastup je, po mišljenju sajamskog žirija, bio najkompletniji, najosmišljeniji i najsveobuhvatniji, suštinski je objedinio kompletnu turističku ponudu Srbije izraženu kroz izložbeni deo i kroz prateće programe koji su se dnevno odvijali na štandu, i zato su poneli nagradu za najbolji kompletan nastup na sajmu.

Na Sajmu su predstavili i Turistički Vodič kroz Srbiju koji se može kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Kragujevcu.... Takodje će biti prodavan u Tourist office-ima u Beogradu, Novom Sadu i ostalim poznatijim turističkim centrima, potom na benziskim stanicama na Autoputu (Koridor 10), poznatijim hotelima: "Hyatt", "Zlatnik", "Aleksandar Palace", "Intercontinental", kao i hotelima na Zlatiboru, Kopaoniku, Vrnjačkoj Banji...

Vodič je moguće kupiti i putem interneta. U Vodiču se mogu naći osnovna objašnjenja o religiji, ekonomiji, istoriji, banjama, putevima vina, lovu i ribolovu, prirodnim lepotama, tradicionalnoj kuhiji, nošnji i arhitekturi, manifestacijama tokom godine, predstavljeno je više od 150 destinacija u Srbiji raspodeljenih u 8 regiona, ali nudi i neophodne informacije o viznom režimu, carini, diplomatskim predstavništvima, valuti i razmeni novca, zdravstvenim uslugama, komunikacijama, tradicionalnoj hrani, noćnim izlascima, običajima, a na samom kraju se nalazi rečnik sa često korišćenim frazama. Cena u Srbiji je od 900-1.250 din.


Srbija bi najkasnije do novembarskog sajma u Londonu trebalo da dobije logo. Trenutno se radi istraživanje na SCG tržištu u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a kada rezultati budu gotovi, za mesec dana će biti raspisan tender, a agencije će na osnovu toga moći da ponude određeni logo.

Turistička organizacija Srbije predstavilja kongresni turizam Srbije na specijalizovanom međunarodnom sajmu IMEX 2005 koji se održava u Frankfurtu od 19. do 21. aprila 2005. Prošle godine na ovom sajmu je učestvovalo 250.000 izlagača iz 130 zemalja. Osim TOS, na štandu će svoju ponudu predstaviti Turistička organizacija Beograda, Beogradski sajam, Novosadski sajam, Sava centar, Sportsko poslovni centar Vojvodina, Beogradski međunarodni ekspocentar, JAT Airways, Congrexpo, Perfect Metropolis Group. (http://www.serbia-tourism.org)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.