NavMenu

Otvoren novi pogon artiljerijske municije u čačanskoj "Slobodi" - U izgradnju i opremu uloženo 5,5 mil EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 28.05.2013. 17:53
Komentari
Podeli

Ministar odbrane Aleksandar Vučić otvorio je u utorak (28. maja 2013. godine) novoizgrađeni pogon za laboraciju artiljerijske municije u kompaniji "Sloboda" u Čačku.

Kako je gostima kazao direktor "Slobode", Zoran Stefanović, u izgradnju objekta i opremu, koja je delom nabavljena u Srbiji, a delom u inostranstvu, uloženo je 5,5 mil EUR.

Ministar Vučić je poručio da je namenska industrije motor industrije Srbije, da će joj država značajno pomoći, ali i da će kontrolisati način na koji će se trošiti uložena sredstva. Ministar odbrane rekao je da se donose i da će se donositi značajne mere kojima će se pomoći poboljšanje proizvodnje u "Slobodi" i u drugim fabrikama.

On je poručio da Srbija neće više svake godine da ulaže novac u određena preduzeća, već da će ga ulagati na način da taj novac preduzeća vraćaju.

Čačansku "Slobodu" posetio je i američki ambasador Majkl Kirbi. On je tom prilikom rekao da je izuzetno zadovoljan onim što je video u ovoj fabrici, istakavši da "Sloboda" može da bude primer kvalitetnih proizvoda koje Srbija nudi.

Kirbi je kazao da je zadovoljan što su u procesu proizvodnje primenjeni svi međunarodni standardi i da postoji ISO sertifikacija, a posebno što se brine o životnoj sredini i ekološkom aspektu.

- To je veoma značajno za eventualne kupce sa Zapada - kazao je Kirbi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.