Izvor: Tanjug | Utorak, 28.05.2013.| 16:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dostavljena dva plana za reorganizaciju "Jugoremedije"

Privrednom sudu u Zrenjanin dostavljena su dva plana reorganizacije "Jugoremedije" u stečaju, uz zahev stečajnom sudiji za odobrenje dodatnog roka od 60 dana, radi dopune tih planova, izjavio je danas Tanjugu stečajni upravnik te fabrike lekova Radovan Savić.

Poslednjeg dana zakonskog roka, zajednički plan reorganizacije juče su podneli Hypo Alpe Adria banka i češka firma "Eurofarm" iz Praga, dok je drugi plan reorganizacije sačinio stečajni upravnik.

Savić očekuje da će stečajni sudija Milan Pajtašev prihvatiti zahteve podnosilaca i produžiti rok za dopunu planova, čime bi bilo izbegnuto proglašenje bankrota, po sili zakona.

U Privredom sudu su utvrđena ukupna potraživanja poverilaca "Jugoremedije" u iznosu 2,85 milijardi dinara, dok je stečajni upravnik osporio osnovanost potraživanja od 929 miliona dinara, na šta se poverioci mogu žaliti i dokazivati osnovanost zahteva u redovnoj parnici pred Privrednom sudom.

Najveći pojedinačni poverilac je Hypo Alpe Adria banka. Državnim institucijama i javnosti danas su se otvorenim pismom obratili predsenik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza i predsednik Skupštine poverilaca Branislav Markuš.

Oni još jednom podsećaju na nezakonitu privatizaciju "Jugoremedije" i predlažu mere za izlaz iz stečaja, koji preti likvidacijom fabrike lekova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.