Izvor: eKapija | Utorak, 28.05.2013.| 09:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uručene tradicionalne nagrade "Beogradski pobednik" - Priznanje za životno delo dobio Miodrag Babić

Milan Janković i Miroljub Aleksić

Privredna komora Beograda uručila je sinoć tradicionalne godišnje nagrade "Beogradski pobednik" najuspešnijim kompanijama i pojednicima za rezultate ostvarene u 2012.

Nagradu za životno delo, odnosno za razvoj i unapređenje delatnosti u kojoj je radio dobio je osnivač i vlasnik kompanije "BNM internacional" Miodrag Babić, koji je široj javnosti poznat po tom što je bio na čelu "Hemofarma" gotovo tri decenije.

"Beogradski pobednik" za ostvarene rezultate u privređivanju u 2012. uručen je kompaniji "Maja promet", Zoo vrtu Grada Beograda, "Auto Čačku", javnom komunalnom preduzeću "Pogrebne usluge" i "Alma Quatro".

Godišnju nagradu dobili su i sledeći privredni subjekti - "Food land", ProCredit banka, "Asseco See", "Delta Generali" osiguranje i javno preduzeće "Elektromreža Srbije".

Osnivač i predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević dobio je nagradu za posebne zasluge za razvoj, unapređenje i međunarodnu saradnju, a za poslovnog čoveka godine proglašen je Miroljub Aleksić, osnivač i vlasnik "Alco grupe".

Milan Janković i Miroljub Aleksić

Plaketa Privredne komore Beograda za doprinos i unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripadaju dodeljena je Fondaciji Konrad Adenauer u Srbiji i Timu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković istakao je da su dobitnici ovih nagrada pokazali da su pobednici ne samo u toj godini, već i u društvenom, javnom, političkom i privrednom životu.

On je na svečanosti u Narodnom pozorištu istakao da je reč o preduzetnicima koji traju već decenijama, svojim dobrim intelektualnim radom napravili su inovacije, krče put tamo gde je bila najveća konkurencija, i upustili su se u borbu da budu lideri.

Privredna komora Beograda već tri decenije najuspešnijim kompanijama i pojednicima dodeljuje godišnje nagrade "Beogradski pobednik".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.