NavMenu

Modernizacija novobečejskog "Poleta", nove linije za proizvodnju pločica i crepa, 9.5 mil USD

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 21.04.2005. 11:26
Komentari
Podeli

U Industriji građevinske keramike „Polet” u Novom Bečeju intenzivno se ulaže u modernizaciju i proširenje proizvodnih linija pločica i crepa, kako bi se firma uvrstila u sam vrh svetskih proizvođača građevinskog materijala na bazi gline. Ulaganja u firmu, koja od aprila 2003. godine posluje kao akcionarsko društvo u sastavu „Nexe grupa” u Našicama (Hrvatska), počela su 2004, kada je u modernizaciju proizvodnje crepa „ideal 222”, u pogonu „C - 3” uloženo oko 10 mil USD, a posao je nastavljen krajem 2004. i na početku 2005. godine.


Započete su još dve značajne investicije u krugu „Poleta”- ugradnja nove linije za proizvodnju podnih keramičkih pločica i linije za proizvodnju specijalnog i biber crepa. Nova tehnologija linije za proizvodnju podnih pločica je kupljena od renomiranih proizvođača opreme, italijanskih firmi „Sacmi imola”, „Barbieri & Taroži”, „System Ceramics” i „Sabo” iz Grčke. Vrednost investicije je oko 9,5 mil USD, a najveći deo odnosi se na opremu.


Građevinski radovi su povereni zrenjaninskom GIK „Banatu’’, a u gradnji je angažovano još desetak domaćih preduzeća. Završetak radova i puštanje u rad ove proizvodne linije očekuje se krajem maja ili početkom juna 2005, a kapacitet je 4.000 m2 podnih pločica dnevno ili 1,4 miliona godišnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.