NavMenu

Otvorena letnja sezona na beogradskom "Olimpu" - Počelo solarno zagrevanje vode u bazenima i tuševima

Izvor: Blic Nedelja, 26.05.2013. 12:34
Komentari
Podeli

Nova sezona kupanja na bazenima SC "Olimp – Zvezdara" otvorena je 26. maja u okviru manifestacije "Mladost na Olimpu" i pušteno je u rad solarno zagrevanje vode u bazenima i tuševima.

Sezona kupanja na bazenima inače se počinje u junu, međutim zbog novih solarnih ploča na bazenima SC "Olimp" počela je ranije.

- Da bi solarne ploče adekvatno zagrejale vodu, potreban je od prilike jedan sunčan dan. Kiša nije problem ukoliko ima dovoljno sunca - kaže direktor Centra Branko Popović.

Više od 700 članova udruženja, klubova i saveza sa teritorije opštine Zvezdara učestvovalo je u programu.

Na pozornici kod bazena nastupali su KUD "Sveti Sava", gudački orkestar Muzičke osnovne škole "Vladimir Đorđević", plesači i drugi.

Sezonu kupanja zvanično je otvorio predsednik skupštine opštine Dušan Ignjatović.

- Želim Vam još jednu uspešnu sezonu, lepo vreme i dobre prihode - rekao je on.

Na sportskim terenima igrali su se turniri u fudbalu, rukometu, odbojci na pesku, košarci, tenisu i paraolimpijskim disciplinama.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zvezdara imalo je pokaznu vežbu koja je okupila posetioce, a najviše mališane. Sekretar Društva Slavko Čupić govorio je o merama opreznosti i merama koje bi trebalo preduzeti u slučaju požara. Nakon toga prisutni su gasili simulativni požar.

Prvi dan kupanja, nakon svečanog otvaranja nove sezone, bio je tradicionalno besplatan za sve posetioce, međutim kupača nije bilo.

- Za sada niko nije ušao u vodu, verovatno jer je napolju još hladno, mada očekujemo kupače već popodne - kaže spasilac Dušan Milić.

Od 26. maja za dnevnu kartu biće potrebno izdvojiti 250, za jutarnju i noćnu 400, a za ležaljke od 100 do 200 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.