NavMenu

Peti jubilarni "Mikser festival" od 28. maja do 2. juna u Savamali

Izvor: eKapija Sreda, 22.05.2013. 13:21
Komentari
Podeli

SavamalaSavamala

Jubilarni peti "Mikser festival", drugi u Savamali, biće održan od 28. maja do 2. juna.

Ovogodišnja tema korespondira sa samim kvartom jer on suštinski određuje prirodu delovanja kulturne organizacije "Mikser", koja odnedavno ima svoje stalno boraviše u "Mikser House"-u (Karađorđeva 46). Tema festivala je "Tranzit", ali shvaćena slojevito – kao teški saobraćaj koji je veliki ožiljak u susedstvu Samvamala, tranzit ljudi koji u njoj žive i, možda najvažniji od svih – tranzit identiteta ove beogradske četvrti – šta je njeno kulturno nasleđe, gde je ona sada i koji put mi kao društvo želimo da trasiramo za Savamalu.

Program "Mikser Urban Lab" okupiće neke od najvažnijih aktera za budućnost Savamale (predstavnike opštine, grada, lokalne zajednice, urbaniste, male privrednike), koji će na okruglom stolu pokušati da nađu model za njen razvoj, sa idejom da pokažu da je pomak moguć i bez grandioznih državnih i milionskih privatnih investicija.

Na festivalu će epilog dobiti i brojni ranije raspisani konkursi, poput međunarodnog takmičenja za mlade industrijske dizajnere – Ghost Project, Konkursa za male drvene predmete, koji je namenjen entuzijastima, kao i profesionalcima iz celog sveta, Soundtruck Call, na kome je učestvovalo više od 80 bendova iz regiona, kao i Književni konkurs za nove i neobjavljene priče o Savamali i savskoj padini Beograda, koji se sprovodi u saradnji sa Izdavačkom kućom Arhipelag.

U vizuelnom segmentu programa, "Mikser" ove godine kroz program Kustosiranje: Doživljaj u pokretu, demokratizuje polje vizuelnih umetnosti. Mladi umetnici će u ravnopravnoj saradnji sa iskusnijim kolegama kustosima predstaviti svoju viziju života i doživljaja Beograda, u skladu sa temom festivala – "Tranzit", a da bi cela stvar bila upečatljivija i doživljaj dinamičniji, umetnici će koristiti kamione kao sredstvo za prenošenje svoje poruke.

Muzički program će prikazati bogatstvo muzičkih žanrova i senzibiliteta – od duhovne muzike preko world music-a i džeza do garažnog i hard roka i klabinga. Više od 60 izvođača iz Srbije, regiona i sveta nastupiće tokom 6 festivalskih dana na tri bine: Mikser House, Depo Stage i Converse Get Dirty Stage.

I ove godine će biti zastupljeni sadržaji za najmlađe u vidu kreativnih radionica, a manifestacije koje se odvijaju u "Mikser House" doživeće svoju ekstenziju na festivalu u okviru već prepoznatljivog koncepta "Mikser Bazar", savremene dizajn pijace.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.