Izvor: eKapija | Utorak, 21.05.2013.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vučić obećao nova radna mesta, izgradnju regionalnog vodovoda i deponije na severu KiM

Predstavnici Srba sa Kosmeta razgovarali o tekućim problemima u Pokrajini sa Aleksandrom Vučićem, rekao savetnik u Kancelariji za Kim Zoran Milojević, koji je prisustvovao sastanku u Beogradu. Vučić obećao nove infrastrukturne radove i otvaranje novih radnih mesta na severu pokrajine, kaže Milojević.

Savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Zoran Milojević izjavio je da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić na sastanku sa Srbima sa Kosova obećao nove infrastrukturne radove i otvaranje novih radnih mesta u ovom delu pokrajine.

- Razmatrali smo tekuće probleme sa kojima se susreću već 14 godina. Vučić je obećao da će Srbija izdvojiti sredstva za izgradnju regionalnog vodovoda, koji bi pokrivao sve četiri opštine na severu, regionalne deponije, a pored vitalnih objekata, odlučeno je da se i što skorije počne sa izgradnjom tri mosta u opštini Leposavić - rekao je Milojević za "Politiku".

Milojević je objasnio da će prvo biti započeti radovi na izgradnji mosta koji povezuje Leposavić i selo Kutnje, jer posle poplava koje su zadesile ne samo ovu opštinu, žitelji sela Kutnje su takoreći odsečeni od Leposavića.

- Planirana je i izgradnja mosta ka selu Jošanica, ali i mosta u Mesnoj zajednici Lešak, koji naselje povezuje sa okolnim selima. Radiće se infrastruktura, ulice, renoviranje zgrada i fasada u Kosovskoj Mitrovici... i još mnogo toga, što će otvoriti mnoga radna mesta u ovom delu pokrajine - istakao je Milojević, jedan od članova sedmočlane delegacije Srba sa severa Kosova koji su juče razgovarali sa prvim potpredsednikom vlade.

On je dodao da je na sastanku bilo reči i o formiranju nekog novog, "velikog javnog preduzeća" koje bi nadgledalo sve projekte koji će uslediti na severu Kosova, a sve sa ciljem da se otvore nova radna mesta i da narod na severu pokrajine počne da živi bolje.

Milojević je rekao da se na sastanku sa Vučićem razgovaralo i o "Trepči" sa kojom je Srbija pre nekoliko dana potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i o jezeru Gazivode i da su Srbi sa Kosova ponovili da je to završena priča.

- Mi na to imamo tapiju, a Priština ne sme da zaboravi da deo rudnika koji se nalazi na teritoriji opštine Leposavić pripada i Srbiji - naglasio je Milojević.

Milojević je rekao i da se Aleksandar Vulin, posle podnošenje ostavke, vraća na mesto direktora Kancelarije za KiM, da su Srbi sa severa Kosova bili jedinstveni u tom stavu i da su Vučića zamolili da na prvoj sednici vlade bude raspravljano o tom pitanju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.