NavMenu

Nagrađeno osamnaest članova kluba "Superste"

Izvor: eKapija Utorak, 21.05.2013. 15:00
Komentari
Podeli

Osamnaest najtalentovanijih finalista Kluba "Superste" nagrađeno je danas u KC "Grad", ukupnim nagradnim fondom od 1.550.000 dinara.

Kako je saopštila Erste banka, specijalno priznanje "Ljubiša Rajić" za društveni aktivizam, u iznosu od 100.000 dinara dodeljeno je Mariji Mladenović (1994) iz Leskovca. Glavna nagrada (200.000 RSD) u kategoriji prirodnih nauka pripala je Kosti Jovanoviću (‘86). Glavna nagrada (200.000 RSD) u kategoriji društvenih nauka pripala je Đorđu Božoviću (1990). Dve glavne nagrade (po 200.000 RSD) u kategoriji umetnosti pripale su Ivani Milev (1987) i Sari Vujadinović (1991). Dodeljeno je još 13 nagrada na osnovu glasova javnosti od po 50.000 dinara.

- Ministarstvo omladine i sporta, podržava projekte putem kojih komercijalni sektor podstiče aktivizam i profesionalni razvoj mladih u Srbiji, a klub "Superste" je odličan primer ovakvog angažovanja i drago nam je što
već godinama sarađujemo sa Erste bankom u okviru ovog društveno odgovornog programa za mlade - izjavila je ovom prilikom Snežana Klašnja, ispred Ministarstva omladine i sporta.

- Izuzetno nam je drago što smo nastavili da nagrađujemo mlade, kreativne i talentovane ljude. Već šestu godinu za redom organizujemo ovaj konkurs, prvo pod nazivom "Klub 27", a od ove godine je projekat prerastao u klub "Superste". Posebno bih naglasila novinu koju smo uveli od ove godine, a to je nagrada za društveni aktivizam, koja je dobila ime u čast profesora Ljubiše Rajića koji je dao nemerljiv doprinos na tom polju, a bio je i član žirija i prijatelj ovog projekta - izjavila je izvršna direktorka u Erste banci Andrea Brbaklić.

U kategoriji prirodnih nauka dodeljeno je i pet nagrada publike. Priznanja su pripala Dušanu Ličanu ('86), Jasminu S. Nurković (‘86), Manji Milivojević (‘88), Momčilu Kovač (‘86) i Zorani Milanović ('89). U kategoriji društvenih nauka od publike su nagrađeni Aleksandar Gajić ("88), Ana Marija Popović ('87), Igor Javor ('88) i Stefan Ostojić ('94) dok je Aleksandru Dendu ('87), Maji Todorović ('90), Marku Mićiću ('95) i Stefana Maleševića ('89), pripala nagrada publike zbog svojih dela na polju umetnosti.

Ove godine na konkurs klub "Ssuperste" pristiglo je 230 važećih prijava iz 64 mesta u Srbiji. Približno isti broj kandidata se prijavio u svim glavnim kategorijama. U odnosu na prošlu godinu, porastao je broj prijava kandidata iz manjih gradova, kao i onih koji su tek napunili 16 godina, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.