NavMenu

Kako povećati produktivnost i efikasnost informacionog sistema - "AB Soft" prolećno savetovanje korisnika na Tari

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.05.2013. 16:18
Komentari
Podeli

Beogradsko preduzeće za projektovanje i izradu informacionih sistema "AB Soft" organizovalo je od 18. do 20. aprila, još jedno savetovanje korisnika, u hotelu "Omorika" na Tari.

Skup je imao više 120 učesnika, a glavne teme savetovanja bile su novine u aplikacijama u vezi sa zakonskim izmenama, kao i predlog kako da se uz pomoć nekih ređe korišćenih opcija unapredi sistem evidencije i poboljša efikasnost instaliranog informacionog sistema. Posebne sesije održane su za javna preduzeća.

Dve studije slučaja koje su predstavljene na ovom savetovanju, omogućile su učesnicima da steknu uvid u neke specifične implemenatcije standardnih "AB Soft" modula. Na otvaranju, goste je pozdravila Svetlana Filipović, izvršna direktorka "AB Softa" i Gvozden Dimitrijević, upravnik hotela "Omorika".

Prvi dan obeležilo je predavanje u vezi sa zakonskim izmenama u PDV evidenciji. Još jednom, date su sugestije u vezi sa postavkom PDV evidencije i PDV knjiga, unosom i kontrolom PDV-a, obračunom, štampanjem i dostavom poreske prijave elektronskim putem itd.

Drugog dana, predavanja su bila podeljena u dve seanse.

Prva je bila posvećena specifičnim mogućnostima koje su ugrađene u standardne module "AB Soft" informaciog sistema, čijim korišćenjem se značajno može povećati produktivnost i efikasnost. Pokazana su i neka specijalna rešenja u postojećim "AB Soft" modulima - unapređenja u vezi otvaranjem, kontrolom i pretragom šifarnika, označavanjem dokumentacije u raznim modulima itd. Druga je bila rezervisana za javna preduzeća - razrešene su nedoumice i demonstrirane specifične obrade u ovim preduzećima.

(Sa izleta)

Nakon radnog dela, organizovan je izlet na Mokru goru i Drvengrad.

Poslednji dan ovog skupa počeo je nešto ranije za komunalna i javna preduzeća. U posebnom predavanju organizovanom za njih, predstavljena je aplikacija za javne nabavke. Za direktne i indirektne budžetske korisnike objašnjeno je kako da dostave izveštaje upravi za trezor za korisnike javnih sredstava, kako da formiraju izveštaje o obavezama i izvršenjima korisnika sredstava budžeta i kontinuirano obaveštavaju Upravu za trezor o navedenim promena elektronskim putem, a sve to preko "AB Soft IS".

Nakon toga, nastavljen je rad u dve paralelne seanse. U Velikoj sali obrađene su dve teme - devizna obrada i vođenje carinskih magacina, a nakon toga izmene zakona u delu obračuna zarada i sprovođenje tih izmena kroz aplikacije "AB Soft"-a. Druga sala bila je rezervisana za IT stručnjake. Tema je bila "Cloud servisi u poslovnom okruženju sa primenom na 'AB Soft' informacioni sistem".

- I ove godine prolećno savetovanje "AB Soft"-a pokazalo je da su ovakva okupljanja višestruko korisna. Osim stručnog dela koji je nesumnjivo osnovna ideja organizovanja, značajno je uspostavljanje bliže saradnje izmedu stručnjaka kompanija koje koriste informacione sisteme "AB Soft" - saopšteno je.

- I ove godine uspostavleni su mnogobrojni novi kontakti, a postojeći su obnovljeni i učvršćeni. U kombinaciji radne i prijateljske atmosfere našlo se i dovoljno vremena za opuštanje i zabavu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.