Izvor: eKapija | Sreda, 15.05.2013.| 16:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Smanjenje troškova štampe uz povećanu produktivnost - Kompanija "Epson" predstavila nove modele štampača

Kompanija "Epson" predstavila je juče na specijalizovanom partnerskom seminaru u Beogradu nove modele štampača koji koriste sistem rezervoara za mastila (Ink Tank System - ITS) velikog kapaciteta.

Prvi modeli iz L serije koji koriste ovu tehnologiju pojavili su se na srpskom tržištu prošle godine. Sada je ova serija dopunjena unapređenim multifunkcijskim modelima L355 i L550 koji imaju podršku za Wi-Fi, mobilno štampanje i ADF funckionalnošću, a namenjeni su opštoj primeni. Takođe, "Epson" je predstavio i monohromatske štampače iz "WorkForce" M serije koji su namenjeni poslovnim korisnicima koji žele da smanje troškove štampe, kao i foto štampač L800 koji je korišćen za štampanje fotografija visokog kvaliteta.

Model L355 je bežični, multifunkcijski kolor štampač sa integisanim sistemom rezervoara za mastila, koji poseduje Wi-Fi konektivnost i podršku za mobilno štampanje. Model L550 pored svega ovoga može slati faks, a takođe poseduje ADF funkcionalnost, LCD ekran i Ethernet konektivnost.

- Oba štampača dolaze sa dve dodatne bočice crnog mastila zapremine 70 ml, sa kojima u startu možete odštampati do 12.000 crno-belih strana i 6.500 strana u boji, te cena mastila po odštampanoj strani iznosi svega 0,0043 EUR ili 2,19 EUR za ceo tabak odnosno 500 listova papira - kaže za "eKapiju" Marko Vlaović, junior brand menadžer u firmi "Ewe comp" koja je zvanični distributer "Epson" proizvoda.

Model "WorkForce M105" je monohromatski štampač sa integisanim sistemom rezervoara za mastila sa mrežnom podrškom, kao i podrškom za Wi-Fi i mobilno štampanje. Proizvođač ga je namenio manjim poslovnim okruženjima koja nastoje da smanje troškove štampe i povećaju produktivnost.

- Svi modeli iz "WorkForce" M serije dolaze sa dve bočice crnog mastila, jednom početnom i jednom standardnom, zapremine 140 ml, koje zajendo nude obim štampe od 11.000 stranica, te cena mastila po odštampanoj strani iznosi 0,0023 EUR ili 1,18 EUR za 500 listova papira - objašnjava Vlaović.

- "Epson" je jedini proizvođač na svetu koji zahvaljujući Micro Piezo tehnologiji korisniku može ponuditi najnižu cenu po odštampanom dokumentu i fotografiji - izjavio je Renato Vinćenti (Renato Vincenti), marketing menadžer za razvoj u kompaniji "Epson".

- Današnjem korisniku je veoma važna isplativost prilikom dugoročnog korišćenja uređaja, a ne samo cena hardvera. Mastilo, radni vek i štednja energije su faktori koji postaju najvažnije stavke pri kupovini - dodaje Vinćenti.

Kompanija "Epson" je globalni proizvođač širokog spektra proizvoda od štampača i 3 LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.