NavMenu

Skupština NIS-a o povećanju dividendi sa 15 na 25%

Izvor: Tanjug Utorak, 14.05.2013. 19:57
Komentari
Podeli

(Foto: nis.rs)
Odbor direktora kompanije NIS a.d Novi Sad doneo je danas odluku da se 18. juna sazove redovna sednica Skupštine akcionara NIS-a, na kome će se, između ostalog, razmatrati predlog da se za isplatu dividendi izdvoji 25 % dobiti ostvarene u 2012. godini, umesto 15% koliko predviđa dividendna politika te kompanije.

Odbor direktora je prethodno preporučio redovnoj Skupštini akcionara kompanije da se poveća procenat isplate dividendi, a u okviru te tačke na narednoj sednici Skupštine akcionara raspravljaće se i o raspodeli dobiti kompanije za 2012, isplata dividendi i utvrđivanje ukupnog iznosa neraspoređene dobiti kompanije.

U dnevni red redovne sednice Skupština akcionara, na predlog članova Odbora direktora NIS, uvršteno je i usvajanje Finansijskih izveštaja NIS za 2012. godinu, konsolidovanih Finansijskih izveštaja za 2012. godinu, te izveštaja o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i konsolidovanih Finansijskih izveštaja NIS za 2012. godinu.

Skupština će raspravljati i o izboru i iznosu naknade revizora finansijskih i konsolidovanih finansijskih izveštaja NIS za 2013. godinu.

Odbor direktora NIS doneo je odluku da preporuči redovnoj Skupštine akcionara da se za revizora izveštaja za 2013. godinu imenuje kompanija "PricewaterhouseCoopers".

U skladu sa ranije dobijenim predlozima od strane akcionara, Odbor direktora usvojio je listu kandidata za pozicije članova Odbora direktora, ispred kompanije "Gazprom Neft" i Republike Srbije, za koje će se glasati tokom redovne sednice Skupštine akcionara 18. juna, navedeno je u saopštenju NIS-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.