Izvor: Beta | Utorak, 14.05.2013.| 15:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

KRKOBABIĆ: Do kraja godine izmene Zakona o radu

Jovan Krkobabić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije Jovan Krkobabić najavio je danas u razgovoru sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će do kraja godine biti usvojene izmene Zakona o radu, a pre toga i Zakon o štrajku.

Na sastanku je ocenjeno da se i Srbija suočava sa izazovima drugih ekonomija sveta - od nezaposlenosti do rastućih obaveza u rešavanju socijalnih problema i davanja i da je neophodno da se sve obaveze prema državi na vreme i bez izuzetka izmiruju, saopštio je Krkobabićev kabinet.

- Uštede u budžetu preko sektora za socijalnu politiku nisu moguće jer se sve kategorije građana iz te oblasti nalaze na donjoj granici izdržljivosti - istakao je Krkobabić.

On je u razgovoru sa delegacijom MMF-a, koju predvodi Zuzana Murgasova, dodao da "mnogi matematički modeli uštede, mahom kreiraju stvarnost koja je daleko od realnog života".

Razgovori sa predstavcima MMF-a biće nastavljeni, kako je saopšteno, na nivou ekspertskih timova.

Delegacija MMF-a počela je 8. maja razgovore s predstavnicima Srbije o tekućim ekonomskim i monetarnim kretanjima u okviru konsultacija koje su statutarna obaveza svih država članica te finansijske institucije.

Planirano je da misija MMF-a u Srbiji boravi do 21. maja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.