NavMenu

Akademija za nacionalnu bezbednost počinje da radi školske 2013/2014. godine - Za v.d. direktora imenovan Dragan Simeunović

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.05.2013. 10:14
Komentari
Podeli

Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Akademije za nacionalnu bezbednost, kao samostalne visokoškolske ustanove od posebnog interesa za bezbednost, koja će početi da radi školske 2013/2014. godine.

Sedište Akademije je u Beogradu, Ulica kraljice Ane bb. Akademija se osniva za obavljanje delatnosti visokog obrazovanja i razvoj naučno-istraživačkog i stručnog rada u oblasti nacionalne bezbednosti, u okviru interdisciplinarnih obrazovno-naučnih polja društveno-humanističkih, prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških nauka u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju.

Na Akademiji će se izučavati multidisciplinarne oblasti i sticati specifična znanja za obavljanje bezbednosnih poslova.

Sredstva za osnivanje i početak rada Akademije obezbeđena su u budžetu Republike Srbije, u okviru sredstava opredeljenih Bezbednosno-informativnoj agenciji za potrebe obrazovanja.

Akademija ima organ upravljanja, organ poslovođenja, stručne organe i studentski parlament. Organ upravljanja Akademije je Savet akademije.

Do konstituisanja Saveta akademije, njegove poslove obavljaće Privremeni savet akademije u sastavu: prof. dr Slobodan Arsenijević, rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Velimir Sotirović, emeritus Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dejan Đurđević, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, prof. dr Goran Milošević, dekan Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu, prof. dr Milan Jovanović, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Za vršioca dužnosti direktora Akademije imenuje se prof. dr Dragan Simeunović, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.