Izvor: Blic | Sreda, 08.05.2013.| 09:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zlatan Peručić na čelu Srpske banke - Zoran Lilić u Jubmesu?

Zoran Lilić
(Zlatan Peručić)

Zlatan Peručić, savetnik direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića i nekadašnji direktor Beobanke, postavljen je za prvog čoveka Srpske banke. On je zamenio Ivana Maričića, koji je i sada u Srpskoj banci na funkciji savetnika predsednika Izvršnog odbora.

Peručić je poznat u bankarskim krugovima po karijeri u Beobanci, sa čijeg je čela otišao posle zahteva Borke Vučić. Peručić je bio član Ekonomskog saveta SPS-a, a podneo je ostavku na članstvo u radnoj grupi savezne vlade za reformu finansijskog sistema, kada je na čelu te grupe bio Danko Đunić.

Zoran Lilić

Bio je poslanik u republičkom parlamentu 1990. godine. Radio je kao direktor spoljnotrgovinskog preduzeća "Jugoagent" i potpredsednik preduzeća "Jugobrod". Početkom devedesetih predsedavao je Izvršnim savetom Skupštine grada Beograda.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica, nekadašnji predsednik SR Jugoslavije, socijalista Zoran Lilić, trebalo bi da bude angažovan u Jubmes banci. Zoran Lilić je trenutno predsednik UO "Puteva Srbije" i nije radio u bankarstvu.

U poslovnim bankama koje su u državnom vlasništvu u narednom periodu neće biti sličnih postavljenja, piše "Blic".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.