NavMenu

Najmodernije opremljen sajamski prostor u Srbiji – EXPO XII Međunarodni Expocentar Beograd – počeo sa radom

Izvor: eKapija Nedelja, 01.10.2006. 16:16
Komentari
Podeli

Uz vatromet i beogradski jet-set glamur, sinoć (30. septembar 2006. godine) je u Ulici Španskih boraca 74A na Novom Beogradu svečano otvoren trenutno najmodernije opremljen sajamsko-izložbeni prostor u Srbiji - EXPO XXI Međunarodni Expocentar Beograd (www.expoxxi.co.yu).

Kao što su predstavnici tog 2.500 m2 prostranog zdanja više puta dosad najavljivali, čast da "preseče crenu vrpcu" pripala je nikom drugom do srpskom sportu, odnosno svim onim ljudima koji su svoje živote i karijere posvetili domaćoj košarci, fudbalu, streljaštvu, atletici ..., i u svemu tome ostvarili svetski značajne rezultate i rekorde.

Pobednik za pobednikePobednik za pobednike
(Izloženi rekviziti)

Čitava manifestacija, koja je bila nešto između izložbe slika, sportskih pehara i rekvizita i "real time" performansa, nosila je naziv "Novi početak srpskog sporta" - "Za Srbiju", a osim velikog broja zvanica okupila je i neka od zaista zvučnih imena srpskog sporta, poput Olivere Jeftić, Dragutina Topića, Dušana Savića, Dražena Dalipagića, Jasne Šekarić, Predraga Danilovića i drugih.

Pobednik za pobednikePobednik za pobednike
("Real time" performans)

Na samoj bini sa koje su se prisutnima obraćali govornici, dominirala je velika replika Beogradskog pobednika osvetljena što raznobojnim reflektorima, što blicevima "radoznalih" fotoaparata koji su "sevali" bukvalno sa svih strana. Činu otvaranja prisustvovali su i čelnici Skupštine grada Beograda, prvi čovek republičke Uprave za sport Aleksandar Šoštar, kao i mnogi ugledni biznismeni i ličnosti iz javnog života.

Pobednik za pobednikePobednik za pobednike

Novootvoreni EXPO XII će, prema rečima Dejana Starčevića, generalnog direktora kompanije "EXPO XII Međunarodni Expocentar Beograd" i jednog od najzaslužnijih što je glavni grad Srbije napokon dobio takvo zdanje, ubuduće biti prestonica sajamsko-izložbenog života Beograda, ali i šire. Lepeza manifestacija za koje će EXPO XII biti idealno mesto je, objašnjava Starčević, zaista široka i osim klasičnih sajamskih dešavanja tu će se održavati i najraznovrsnije proslave, konferencije, simpozijume, itd.

Pobednik za pobednikePobednik za pobednike

Kada je reč o performansama novootvorenog centra, dve njegove ključne prednosti su multifunkcionalnost i izuzetna fleksibilnost. To znači da će svaki kvadrat tog prostora za veoma kratko vreme moći da se preuredi na način na koji korisnici to žele. Osim toga, tu su i izuzetne tehničke sposobnosti EXPO XII, počevši od rasvete, pa sve do izuzetno brze internet mreže.

Pobednik za pobednikePobednik za pobednike

Sinoć otvorena izložba u novom Expocentru trajaće još dva dana, odnosno do 3. oktobra, a svi zainteresovani je besplatno mogu videti u vremenu od 10 do 18 časova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.