NavMenu

KBC banka ne odustaje od obaveza tokom tranzicije

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 29.04.2013. 16:00
Komentari
Podeli

KBC banka će, uz podršku "KBC Grupe", tokom perioda tranzicije, nastaviti da servisira sve zahteve klijenata i ispunjava sve obaveze koje ima prema njima i poslovnim partnerima, kazao je danas predsednik Izvršnog odbora KBC banke Avram Milenković.

Milenković je podsetio da je "KBC Grupa" u periodu finansijske krize 2009.godine, postigla sporazum sa Evropskom Komisijom o smanjenju aktive, što je za posledicu imalo prodaju entiteta u više zemalja, između ostalog i u Srbiji.

Traženje rešenja za Srbiju trajalo je više od godinu dana i rezultiralo je dogovorom "KBC Grupe", "Telenora" i Societe Generale banke u Srbiji.

Prema dogovoru koji je potpisan u petak 26. aprila, "Telenor" će postati vlasnik 100% akcija KBC banke, dok će Societe Generale banka u Srbiji preuzeti najveći deo aktive kao i depozite KBC banke.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što je dogovor potpisan sa kompanijama koje u Srbiji spadaju u najuspešnije u svojim delatnostima, a pre svega su poznate po visokom nivou usluga koji nude svojim klijentima i partnerima - kazao je Milenković.

To će, prema njegoivm rečima, omogućiti klijentima da i u budućnosti obavljaju svoje aktivnosti vezane za finansije, na jednako kvalitetan i pouzdan način.

- Sigurni smo da će obe kompanije omogućiti finansiranje svih projekata naših klijenata i ponuditi širok spektar najkvalitetnijih usluga, kao što je to sada činila i KBC banka - naveo je Milenković.

Saglasnost regulatornog tela je u toku, naveo je Milenković i izrazio očekivanje da će kupci dobiti potrebna odobrenja kako bi transakcija bila zaključena u četvrtom kvartalu ove godine.

Posle odluke Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurencije, kompanija "Telenor" će preduzeti sve što je potrebno da na tržište Srbije, na kvalitetan i pouzdan nač, donese nove i moderne finansijske servise vezane za poslovanje sa stanovništvom.

Ovi sevisi podrazumevaju i čitav niz novih usluga iz oblasti finansiranja i mobilne telefonije, koja će u budućnosti sasvim sigurno postati standard u svakodnevnom životu ljudi u Srbiji, zaključio je Milenković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.