NavMenu

Više hiljada turista stiže u Beograd - Bogata ponuda prestoničkih hotela tokom prvomajskih i uskršnjih praznika

Izvor: eKapija Sreda, 24.04.2013. 14:45
Komentari
Podeli


Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, prema podacima Turističke organizacije Beograda, srpsku prestonicu poseti u proseku od 7.000 do 9.000 gostiju. Trajanje nihovog boravka zavisi od broja neradnih dana, a budući da će se ove godine praznovati čak šest dana, u TOB-u očekuju da će u Beogradu boraviti veliki broj domaćih i stranih turista.

- Poslednjih nedelja kolege iz informativnog centra nam javljaju da je veliko interesovanje gostiju za turističku ponudu Beograda tokom praznika i mogućnost boravka u našem gradu – kaže za "eKapiju" Jelena Stanković iz TOB-a.

Porodice se uglavnom odlučuju za privatan smeštaj, mlađa populacija najčešće rezerviše hostele, ali najveći broj stranih turista, ipak, se odlučuje za hotelski smeštaj visoke kategorije koji su za predstojeće praznike pripremili posebne ponude.

Prema rečima marketing menadžera Nikole Milovića, u hotelu "Moskva" su pripremili "Uskršnji paket" koji obuhvata dva ili tri noćenja u standardnoj dvokreventoj ili superior duplex sobi sa doručkom uz 15% popusta na usluge u restoranu "Čajkovski" tokom boravka od 1. do 5. maja. Cena za standard dvokrevetnu sobu u tom period za dve noći je 180 EUR, a za tri 250 EUR, dok za superior duplex sobu za dvodnevni boravak treba izdvojiti 240 EUR, odnosno 340 EUR za tri noćenja. Boravišna taksa i osiguranje nisu uključeni u cenu i staju 145 dinara dnevno po osobi.

Turisti koji se odluče za uživanje u ušuškanom zemunskom hotelu "Zlatnik" platiće 150 EUR za dva noćenja sa doručkom za dve osobe, a treće noćenje će dobiti gratis. Praznično iznenađenje je kuhinja restorana "Zlatnik", a cena specijalnog prazničnog menija iznosi 9 EUR.

U hotelu "Tulip Inn Putnik" pripremili su limitirani prvomajski paket od 29. aprila do 7. maja gde je cena boravka sa doručkom za jednu ili dve osobe u standardnoj sobi 55 EUR sa PDV-om po danu, dok je dnevni boravak u apartamnu skuplji za 30 EUR. U cene su uračunati i 15% popusta na usluge hotelskog restorana i besplatno koršćenje fitnes i SPA centra koji je otvoren 1. aprila gde posetioci mogu da uživaju u bazenu, sauni, đakuziju. U ovom novobeogradskom hotelu kažu da je interesovanje veliko, a smešaj su među prvima rezervisali turisti iz Slovenije i Rumunije.

Goste iz Slovenije, ali i iz Hrvatske, Italije, Nemačke, Švedske, Austrije, Norveške očekuju i u "Life Design"-u. Iako nemaju praznične pakete, gosti ovog hotela mogu da iskoriste popust koji je aktuelan tokom radnih dana kada mogu boraviti u ovom luksuznom smeštaju po vikend cenama. Tako da za dve osobe u dvokrevetnoj superior sobi cena noćenja sa doručkom uz besplatno korišnjeće garaže i saune iznosi 100 EUR.

Da je interesovanje stranih turista veliko, naročito onih iz regiona, kaže i Milan Nikolajević iz "IN Hotela" u čijoj ponudi je specijalni paket "Maj u Beogradu". U okviru "INspire paketa" po ceni od 140 EUR, u koju je uračunata i boravišna taksa, gosti uz dva noćenja sa doručkom i ručkom za dve osobe u standardnoj sobi, dobijaju i korišćenje spa centra, kao i 20% popusta na sve masaže. U "INdefinite paket" po ceni od 170 EUR uračunate su dve noći u apartmanu sa doručkom i ručkom za dve osobe.

U hotelu "Townhouse 27" najveći broj gostiju najavljeno je iz zapadne Evrope i Amerike, a ovogodišnji praznični paket u tom butik hotelu obuhvata noćenje i doručak u luksuznoj dvokrevetnoj sobi za dvoje, kao i korišćenje fitnes centra i saune u hotelu po ceni od 120 EUR po osobi, a na dan Uskrsa, gosti će uživati u prazničnim specijalitetima domaće kuhinje.

Praznične cene u hotelu "Metropol Palace" su malo niže nego inače, odnosno 130 EUR za noćenje sa doručkom u standardnoj sobi. Međutim PR menadžer Jelena Đaković objašnjava da su kapaciteti ovog hotela preko cele godine popunjeni i to uglavnom gostima iz Nemačke, Austrije, Italije, Grčke, a da su svoju prvomajsku ponudu orijentisali pre svega na sugrađane.

- Od ove nedelje, uvodimo svakog četvrtka zabave uz di-džeja u hotelskom baru, u after-work period od 18 do 20 i 30 sati, a u okviru promocije "Voćno proleće" posetioci našeg hotela mogu da uživaju u voćnim kolačima – najvljuje Đaković.

U periodu od 1. do 6. maja, gosti u hotelu "Holiday Inn" noćenje će platiti 105 EUR što je znatno niže od standardne cene koja iznosi 180 EUR. Doplata za drugu osobu je 25 EUR, pa je cena boravka u u dvokrevetnoj sobi 130 EUR, a u nju je uključeno noćenje sa doručkom, besplatni praking, korišćenje fitnes i SPA centra. Osim gostiju zemalja bivše Jugoslavije, "Holiday Inn" će ugostiti i posetioce iz Turske, Mađarske, ali i Azije.

U TOB-u kažu da su Beogradska tvrđava i Skadarlija nezaobilazna mesta koja posećuju turisti, a kako se prvomajski praznici tradicionalno obeležavaju u prirodi, mnogi od njih će se odlučiti da to vreme provedu pored reke, na Adi Ciganliji, Dunavskom keju, Zemunu, Avali i drugim atraktivnim izletištima.

U Beogradu se tokom predstojećih praznika održava i veliki broj manifestacija zabavnog karaktera, a turisti će se sigurno odlučiti za razgledanje grada, šetajuće ture ili obilaske iz otvorenog autobusa. Turistička organizacija Beograda najavljuje da će biti organizovani odlasci do Dvorskog kompleksa na Dedinju, kao i izleti do Viminacijuma i Lepenskog vira, koji će biti interesantni kako Beograđanima, tako i gostima koji ih budu posetili.

I.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.