Izvor: eKapija | Utorak, 23.04.2013.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prvi Sajam investicionih potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa 25. aprila

Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, 25. aprila organizuje prvi sajam investicionih potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. Sajam su podržale Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Cilj sajma je podrška ekonomskog razvoja ove tri opštine na jugu Srbije, promocija investicionih potencijala kao i uspostavljanje kontakata sa potencijalnim, zainteresovanim investitorima i partnerima.

Sajam će okupiti privrednike iz tri opštine, investitore iz zemlje i inostranstva, ministre Vlade Srbije, predstavnike ministarstava i mnogobrojne ambasadore. Potencijalnim investitorima predstaviće se 22 firme iz tri opštine, i to po osam iz Bujanovca i Preševa i šest iz Medveđe.

- Od velike važnosti i značaja je da ovaj region oživimo na način da pomognemo da se pokrene privreda i zaposle ljudi. Na to nas obavezuje i ekonomska situacija u ovim opštinama koja je veoma teška, a procenat nezaposlenih jedan je od najvećih u Republici Srbiji - rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Sajam će biti održan u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.