NavMenu

Nova linija "Michelin" guma za kamione stigla na srpsko tržište

Izvor: eKapija Utorak, 23.04.2013. 11:48
Komentari
Podeli

Kompanija "Michelin" predstavila je juče u Beogradu novu liniju "X Line Energy" pneumatika, koji zbog uštede u gorivu i drugih karakteristika zadovoljavaju potrebe transportnih preduzeća za prevoz na duge staze.

Vukan Kostadinović, menadžer za putnički, teretni i agro program u kompaniji "Tigar Tyres", naveo je juče da se sektor transporta u današnje vreme suočava sa padom u poslovanju gde je tonaža koja se prevozi smanjena za 19%, prodaja kamiona je smanjena za 9,4%, a čak 25% transportnih kompanija je ugasilo svoj biznis u 2012. godini.

- Troškovi energije su smanjeni za skoro 4 puta dok su troškovi prevoza u pogledu goriva uvećani sa 28% na 40%, a troškovi u prevozu dobara se povećali za 3% - naveo je Kostadinović i dodao da iz tih razloga neophodno voditi računa o svakoj novoj investiciji.

Prema proračunima kompanije "Michelin", komplet pneumatika nove generacije, po kamionu štedi 1.000 EUR godišnje od kojih 2/3 na gorivu, a 1/3 na dužem životnom veku.

Uvođenje "Michelin X Line Energy" asortimana, manjim kamionima će pomoći u optimizaciji tovara i istovremeno pružiti nizak otpor kotrljanja i izuzetan životni vek gazećeg sloja. Osnovna karakteristika svakog "Michelin" pneumatika je duža ukupna kilometraža. Ostale važne karakteristike uključuju mogućnost da zadrži nivo kvaliteta tokom vremena, da ponudi korisnicima najbezbedniju vožnju i najisplativije pneumatike tokom celog njihovog životnog ciklusa, navodi kompanija "Michelin".

Sa novim "Michelin X Line Energy" pneumaticima za kamione koji vrše transport robe na velike razdaljine - autoputevima, ova performansa je sada podignuta na potpuno novi nivo. Do 500 litara uštede goriva na više od 130.000 km , a račun goriva smanjen je za 1.000 EUR i 1,3 tone CO2 nije emitovano u atmosferu.

Na pitanje koliko će koštati nove gume, Kostadinović je odgovorio da "Michelin" formira cenu po pređenom kilometru.

- Naše gume su visokog cenovnog ranga, a za naše stalne kupce smo pripremili promotivne pakete.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.